Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μωρό χιμπαντζής σε ζωολογικό κήπο βρέθηκε νεκρό στην αγκαλιά της μητέρας του
ΚΟΣΜΟΣ

Μωρό χιμπαντζής σε ζωολογικό κήπο βρέθηκε νεκρό στην αγκαλιά της μητέρας του

Η συγκινητική στιγμή που η μαμά-χιμπατζής συναντούσε το νεογέννητο μικρό της είχε γίνει viral

Ο θηλυκός χιμπαντζής από το Κάνσας, που απέδειξε περίτρανα πώς μοιάζει η αγάπη μιας μητέρας, θρηνεί μαζί με εκατομμύρια ανθρώπους τον απροσδόκητο θάνατο του 5 εβδομάδων μωρού της. Η ομάδα φροντίδας ζώων στο ζωολογικό κήπο της κομητείας Σέντγουικ είπε ότι βρήκαν τον μικρό αρσενικό χιμπαντζή νεκρό στην αγκαλιά της μητέρας του, όταν έφτασαν στο ζωολογικό κήπο το πρωί της Πέμπτης. Ο Kucheza, που σημαίνει «παιχνίδι» στα σουαχίλι, γεννήθηκε στις 12:48 μ.μ. στις 15 Νοεμβρίου με καισαρική τομή στον ζωολογικό κήπο. Η ανακοίνωση της γέννησής του έγινε λίγες ώρες αφότου ο ζωολογικός κήπος δημοσίευσε ένα συγκινητικό βίντεο με την μητέρα να τον καλωσορίζει ξανά στην αγκαλιά της μετά από διήμερη ιατρική παρακολούθηση.

Πλήρης ιατρική αξιολόγηση

Η μητέρα του, Mahale, δεν είναι έτοιμη να αποχωριστεί το γιο της, αλλά όταν το κάνει, η ομάδα του ζωολογικού κήπου σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πλήρη ιατρική αξιολόγηση για να προσδιορίσει την αιτία θανάτου του μικρού χιμπατζή.

«Η αγάπη της Mahale για την Kucheza συγκίνησε και θα συνεχίσει να συγκινεί δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο»

«Η αγάπη της Mahale για την Kucheza συγκίνησε και θα συνεχίσει να συγκινεί δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο ζωολογικός κήπος στο FOX Weather. «Μέσα στις λίγες εβδομάδες της ζωής του, ο Kucheza έφερε χαρά και φως σε τόσους πολλούς και έδωσε την ευκαιρία να επιμορφώσουμε τον κόσμο για τους χιμπατζήδες, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στη φύση και -το σημαντικότερο- γιατί πρέπει να νοιαζόμαστε». Αυτός ήταν ο τρίτος απόγονος της 28χρονης Mahale και μια σημαντική γέννηση για τον πληθυσμό του είδους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις