Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να φτιάξω καπουτσίνο στο σπίτι χωρίς μηχανή: Tέλειος, σπιτικός καφές σε λίγα λεπτά
PLUS

Πώς να φτιάξω καπουτσίνο στο σπίτι χωρίς μηχανή: Tέλειος, σπιτικός καφές σε λίγα λεπτά

Πώς να φτιάξω καπουτσίνο στο σπίτι χωρίς μηχανή: Τέλειος, σπιτικός cappuccino σε λίγα μόνο λεπτά

Ο cappuccino μπορεί να είναι ένα ξενόφερτο έθιμο, καθώς εμείς είχαμε τον περιβόητο ελληνικό, αλλά πλέον έχει μπει στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων. Αν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που κάθε πρωί αγοράζουν έναν cappuccino πριν πάνε στη σχολή ή στην δουλειά, τότε συνέχισε να διαβάζεις, ώστε να δεις πώς μπορείς να φτιάξεις έναν cappuccino από το σπίτι σου χωρίς καν να διαθέτεις μηχανή.

 Τι θα χρειαστείς

Ένα μπρίκι για εσπρέσο (το βρίσκουμε πολύ εύκολα και είναι αρκετά οικονομικό)
Ένα απλό μπρίκι (για να ζεστάνουμε το γάλα)
Γκαζάκι (ή το μάτι της κουζίνας)
Χτυπητήρι του “φραπέ” με το σωστό ακροφύσιο για αφρόγαλα (ή απλό σέικερ)
Κουταλάκι
Καφέ
Ζάχαρη
Γάλα πλήρες

Διαδικασία για τον καφέ

Πρώτα βάζουμε στο φλιτζάνι τη ζάχαρη, όση εμείς επιθυμούμε.  Στο μπρικάκι βάζουμε το νερό και τον καφέ στην ειδική θέση. Εδώ πρέπει να προσέξουμε το εξής, ο καφές είναι σημαντικό να συμπιεστεί με κάποιο αντικείμενο της ίδιας περίπου διαμέτρου. Βιδώνουμε καλά και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.  Ανοίγουμε το καπάκι για να βλέπουμε την έξοδο του καφέ που ετοιμάζεται. Αυτό που θέλουμε είναι, να πάρουμε λίγο από τον πρώτο καφέ που θα έρθει, ο οποίος είναι αρκετά πιο πυκνός και παχύς, από τον υπόλοιπο που θα βγει στη συνέχεια και να τον ρίξουμε στο φλιτζάνι με τη ζάχαρη.  Ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι, καφέ και ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ανοιχτόχρωμη κρέμα. Εναλλακτικά αυτό μπορεί να γίνει με το μιξεράκι του “φραπέ” και ρίχνουμε τον υπόλοιπο καφέ στο φλιτζάνι.

 Διαδικασία για το αφρόγαλα

Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το γάλα, ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουταλάκι, ώστε να ζεσταίνεται ομοιόμορφα, και να αποφύγουμε καψίματα και μυρωδιές. Προσέξτε, δεν πρέπει να ξεπεράσει τους 60oC.  Όταν αρχίζει να καπνίζει το βγάζουμε από τη φωτιά και το χτυπάμε με το μιξεράκι μέχρι να γίνει κρέμα. Οι φυσαλίδες πρέπει να είναι τόσο μικρές, ώστε να μην φαίνονται με το μάτι. Σε 1-2 λεπτά (ανάλογα την ποσότητα του γάλακτος), είναι έτοιμο. Μπορούμε να το χτυπήσουμε και με το σέικερ. Ρίχνετε μια μικρή ποσότητα στο κέντρο του φλυτζανιού με τον καφέ και έτοιμο!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις