Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Ορέστης Χαλκιάς – Μαέστρο: «Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα συνήθως έχει μια εκπροσώπηση καρικατουρέ»
LIFESTYLE

Ορέστης Χαλκιάς – Μαέστρο: «Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα συνήθως έχει μια εκπροσώπηση καρικατουρέ»

Ορέστης Χαλκιάς - Μαέστρο: Πώς ένιωσε όταν ενημερώθηκε ότι θα υποδυθεί έναν ομοφυλόφιλο χαρακτήρα

Ο Ορέστης Χαλκιάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και μίλησε για την επιτυχημένη σειρά «Maestro», καθώς και για την έντονη εφηβεία που έζησε, τα χρόνια στο σχολείο και τους γονείς του. Αρχικά, είπε: «Στο σχολείο ήμουν πολύ πειραχτήρι και έχω πληγώσει κόσμο. Μετά όμως το καταλάβαινα σχεδόν αμέσως και προσπαθούσα να το φτιάξω με όποιο τρόπο. Με το χιούμορ μου, με ένα δωράκι. Ας πούμε πως έχω κοροϊδέψει κοριτσάκια, ήμουν αγρίμι. Έχω φίλη κολλητή που την έχω κάνει να κλάψει όταν ήμασταν παιδιά. Ήμουν πάρα πολύ πειραχτήρι και δεν έχω ιδέα για ποιο λόγο. Τώρα δεν το έχω καθόλου αυτό, ίσα ίσα που στη σκέψη και μόνο ότι κάποιος κάνει bullying σε κάποιον μπορώ να αρρωστήσω και να εμφανιστώ σαν τον Superman για να βοηθήσω όποιον έχει πρόβλημα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Κινδύνεψα και να μπλέξω αλλά πάντα με κρατούσε σε μια γραμμή το θέατρο. Δεν έμπλεξα παραβατικά για να κάνω εγκλήματα αλλά ήμουν στη γενιά του Γρηγορόπουλου. Δηλαδή όταν το πάθαμε αυτό, γίναμε αγρίμια! Βγήκαμε στους δρόμους και ήμασταν ανεξέλεγκτοι! Και το εννοούσαμε και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο […] Τότε δεν ήθελα να κάνω κακό στον εαυτό μου αλλά να κάνω κακό σε οτιδήποτε γιατί έκαναν κακό στον εαυτό μου. Ο Γρηγορόπουλος ήταν ένας από εμάς. Ήμουν λίγο επαναστατικός, πήγαινα σε πορείες και αγωνιζόμουν οπότε κινδύνευα. Μπορεί να σε συλλάβουν… έτσι και έχω φίλο που του φόρτωσαν μολότοφ και τον έβαλαν στη φυλακή χωρίς να έχει καμία σχέση».

«Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα συνήθως έχει μια εκπροσώπηση καρικατουρέ»

«Υπήρχε τέτοια αγωνία… Δοκιμάσαμε σημαντικές και δύσκολες σκηνές» τόνισε ο Ορέστης Χαλκιάς αναφερόμενος στο casting που έκανε μαζί με τον συμπρωταγωνιστή του για την σειρά «Maestro». Ένιωσε πως εκείνος μέσα από το ρόλο που υποδύθηκε θα αποτελέσει πρότυπο; «Ναι εννοείται. Από την αρχή κιόλας. Όταν μας πληροφόρησε ο Χριστόφορος ότι θα κάνουμε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι, κατευθείαν σκέφτεσαι πως όλη αυτή η κοινότητα που θα το παρακολουθήσει, οφείλεις να την εκπροσωπήσεις όσο καλύτερα γίνεται γιατί έχει συνηθίσει, συνήθως να έχει μια εκπροσώπηση καρικατουρέ. Οπότε το νιώσαμε σαν καθήκον ότι πρέπει να δείξουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι απλά άνθρωποι και δεν έχουν κάποιο χαρακτηριστικό. Ακόμα και τώρα, το 2022 είναι δύσκολο να είσαι ομοφυλόφιλος σε μια επαρχιακή πόλη» είπε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις