Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παναγιωτόπουλος – ελληνοτουρκικά: «Λογικό να ανοίξει ξανά ο δίαυλος επικοινωνίας Αθήνας – Άγκυρας»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος – ελληνοτουρκικά: «Λογικό να ανοίξει ξανά ο δίαυλος επικοινωνίας Αθήνας – Άγκυρας»

Παναγιωτόπουλος - ελληνοτουρκικά: Ρωτήθηκε για τη συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου

Την άποψη πως θα πρέπει να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, ο κ. Παναγιωτόπουλος ρωτήθηκε για τη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Άννα Μαρία Μπούρα, και ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου. «Είναι λογικό και επιβεβλημένο να ξανανοίξει ο δίαυλος επικοινωνίας Αθήνας-Άγκυρας», απάντησε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Προ λίγων ημερών, ο υπουργός έστειλε μήνυμα σε κάθε επιβουλέα ότι οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια ενέχει μεγαλύτερο κόστος από όφελος στέλνει η ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας, κατά την ομιλία του επί του κρατικού προϋπολογισμού 2023. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας την προστατεύει από κάθε επιβουλή, κατοχυρώνοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Αυτή η προϋπόθεση, πρόσθεσε, είναι και προϋπόθεση απρόσκοπτης οικονομικής ανάπτυξης. Επισήμανε μάλιστα ότι η αποτροπή δεν είναι άμυνα. (Η αποτροπή) προϋφίσταται της άμυνας. Αν αποτύχει η αποτροπή, τότε υπεισέρχεται η άμυνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις