Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

13

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κωνσταντίνος Πλεύρης – Δίκη Χρυσής Αυγής: “Εγώ σας δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντίνος Πλεύρης – Δίκη Χρυσής Αυγής: “Εγώ σας δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί”

Κωνσταντίνος Πλεύρης - Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι είπε για τη Μάγδα Φύσσα

Νέες  δηλώσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής από τον συνήγορο του καταδικασμένου πρώην βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνο Πλεύρη. Αρχικά, ο κ. Πλεύρης ζήτησε εξαίρεση της εισαγγελέως, λέγοντας: “Κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν υπάρχει, υπάρχουν σωστοί δικαστές. Τον Ντερτιλή τον είχαν 38 χρόνια παράνομα φυλακή(…). Ο ναζισμός στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται, προηγήθηκε η ΠτΔ που είπε ότι “η δημοκρατία ενίκησε”. Έχουμε στη συνέχεια βουλευτές που ύψωσαν πινακίδες “δεν είναι αθώοι”, ετερόκλητος όχλος συγκεντρώθηκε απ’έξω”. “Εγώ σας δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα. Οι δικηγόροι που μιλάνε για τη δίκη στην τηλεόραση για να μονολογούν. Όταν κάνει δηλώσεις η ΠτΔ “η δημοκρατία ενίκησε” τι νόημα έχει το Εφετείο. Έχουμε στείλει διάφορες αιτήσεις και κανείς δεν απήντησε, ούτε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ούτε η κα Σακελλαροπούλου”, είπε μετά.

”Κατηγορηθήκαμε για τις ιδέες μας”

“Ζητάμε την εξαίρεση της κας εισαγγελέως γιατί η κα εισαγγελέας ασχολήθηκε με ιδεολογία, εμείς ασχολούμαστε με αξιόποινη πράξη και όχι ιδεολογία. Αυτό είναι το ποινικό δικαστήριο. Γιατί αναφέρθηκε στην ιδεολογία του κ. Λαγού; Και δε θα μας πει οποιοσδήποτε, έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Κατηγορηθήκαμε για τις ιδέες μας και γιατί πολιτικοποίησε την ποινική δίκη η κα εισαγγελέας και μιλάει για ναζισμό”. Σε ερώτηση της προέδρου της έδρας αν ζητά εξαίρεση από όλη τη δίκη, ο Πλεύρης είπε “ναι, κι έχουμε παράπονο γιατί δεν μας προστατέψατε”.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στον εντολέα του και στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, υποστήριξε πως “τον είπε “δολοφόνο” κι εσείς δεν τη διορθώσατε. Αυτή είναι η κα Φύσσα (σ.σ. σε αυτό το σημείο ο Πλεύρης προσκόμισε φωτογραφία στο δικαστήριο) και δεν είναι αναρχική, είναι μια κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι (σ.σ. σε αυτό το σημείο έδειξε σηκωμένη γροθιά) και δε μου επιτρέψατε να κάνω ερώτηση για το Μελιγαλά”.

Στη συνέχεια, όπως μεταδίδει το GoldenDawnWatch, χωρίς καμία ντροπή είπε: “Και εδώ η κα Φύσσα απευθύνθηκε και στους αστυνομικούς λέγοντας “πιάστε τους φασίστες”. Δεν παρεμβήκατε. Θέλουμε να σταματήσουμε εδώ για να αποφανθείτε για την κα εισαγγελέα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις