Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Παπαστεργίου: «Η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του εκλεγμένου δημάρχου Κωνσταντινούπολης δεν συνάδει με μια σύγχρονη και δημοκρατική χώρα»
ΕΛΛΑΔΑ

Παπαστεργίου: «Η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του εκλεγμένου δημάρχου Κωνσταντινούπολης δεν συνάδει με μια σύγχρονη και δημοκρατική χώρα»

Παπαστεργίου: Η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αποτελεί γέφυρα αλληλεγγύης και ενίσχυσης της φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών.

Ως Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στον εκλεγμένο Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος εξαιτίας μιας εξωφρενικής δικαστικής απόφασης, με σαφή πολιτικά κίνητρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να χάσει το αξίωμα του Δημάρχου που με μεγάλη πλειοψηφία κατέκτησε πριν από μόλις δύο χρόνια σε διπλή εκλογική αναμέτρηση, αλλά και να τεθεί εκτός της πολιτικής ζωής της γειτονικής μας χώρας, ερήμην του τουρκικού λαού.

Η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του εκλεγμένου δημάρχου Κωνσταντινούπολης δεν συνάδει με μια σύγχρονη και δημοκρατική χώρα. Σε μια δύσκολη για όλη την παγκόσμια κοινότητα περίοδο, η προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών αποτελούν τη μόνη εγγύηση για να ξεπεραστούν οι κρίσεις που δοκιμάζουν τις αντοχές των κοινωνιών μας. Η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αποτελεί γέφυρα αλληλεγγύης και ενίσχυσης της φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις