Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πόλεμος Ουκρανία – Ρωσία: Νήπιο ανασύρθηκε νεκρό από τα χαλάσματα κτιρίου στην πόλη Κριβί Ριχ
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία – Ρωσία: Νήπιο ανασύρθηκε νεκρό από τα χαλάσματα κτιρίου στην πόλη Κριβί Ριχ

Πόλεμος Ουκρανία - Ρωσία: Όπως αναφέρουν οι αρχές της περιοχής συνολικά τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν - τέσσερις εκ των οποίων παιδιά

Tο πτώμα ενός αγοριού ηλικίας ενός έτους ανεσύρθη από τα χαλάσματα κτιρίου κατοικιών που δέχθηκε ρωσικό χτύπημα στην πόλη Κριβί Ριχ, στην κεντρική Ουκρανία, από μέλη ομάδας διάσωσης, ανακοίνωσε σήμερα ο τοπικός κυβερνήτης. «Είναι δύσκολο να γράφει κανείς για κάτι τέτοιο», ανέφερε ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο σε μήνυμά του στο Telegram, αναφερόμενος στην επίθεση που έγινε χθες το πρωί, στην οποία, σύμφωνα με τον ίδιο,τα θύματα ήταν «μια 64χρονη γυναίκα και μια νεαρή οικογένεια με έναν μικρό γιο», έγραψε o Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο.

«Συνολικά τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν – τέσσερις εκ των οποίων παιδιά»,αναφέρουν οι αρχές. Ο Ρεζνίτσενκο ανέφερε επίσης ότι τα χτυπήματα από τις ρωσικές δυνάμεις συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας ζημιές σε γραμμές ηλεκτροδότησης και σπίτια στις πόλεις και κωμοπόλεις Nikopol, Marhanets και Chervonohryhorivka, που βρίσκονται πέρα ​​από τον ποταμό Δνείπερο από τον ρωσικά κατεχόμενο πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις δηλώσεις του αξιωματούχου.

Ο Πούτιν συνάντησε διοικητές του στρατού

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τους επικεφαλής της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, τη στιγμή που το ουκρανικό έδαφος αποτελούσε στόχο μαζικών ρωσικών βομβαρδισμών. «Την Παρασκευή, ο πρόεδρος πέρασε όλη την ημέρα στο επιτελείο του στρατού που συμμετείχε στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την ημέρα που το ουκρανικό έδαφος αποτελούσε στόχο μαζικών ρωσικών βομβαρδισμών. Συγκεκριμένα, ο Ρώσος ηγέτης συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας του, Σεργκέι Σοϊγκού, και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου, Βαλερί Γκερασίμο, και είχε «ξεχωριστές συζητήσεις με διοικητές» από διαφορετικές μονάδες του στρατού που συμμετέχουν στην επιχείρηση. Μάλιστα τοΚρεμλίνο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο Πούτιν να προεδρεύει στη συνάντηση περίπου δώδεκα ατόμων σε ένα κυκλικό τραπέζι. «Θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας για τις άμεσες και μεσοπρόθεσμες ενέργειές μας», δήλωσε ο Πούτιν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις