Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σπυράκη – Μητσοτάκης: Η αντίδραση του πρωθυπουργού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυράκη – Μητσοτάκης: Η αντίδραση του πρωθυπουργού

Σπυράκη - Μητσοτάκης: Τι είπε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής

Ως «πολύ σοβαρή» χαρακτήρισε την υπόθεση της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, σχετικά με το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για την άρση της ασυλίας της, σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν έχει πλήρη εικόνα, «θα επιστρέψω στην Αθήνα να μελετήσω το ζήτημα και να απαντήσω αύριο», συμπλήρωσε. Όσον αφορά στην υπόθεση της Εύας Καϊλή και το Qatar gate ο πρωθυπουργός είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Είναι πολύ δυσάρεστη ιστορία θα αποφύγω να κάνω συγκεκριμένα σχόλια και θα σεβαστώ την βελγική δικαιοσύνη. Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές».

Συνέχισε δε λέγοντας: «Σίγουρα μπορώ να σάς πω ότι το κύρος της χώρας έχει αναβαθμιστεί ουσιαστικά και δεν μπορεί να πλήττεται από μία τέτοια μεμονωμένη υπόθεση. Από εκεί και πέρα, θα επαναλάβω μόνο αυτό το οποίο είχα την ευκαιρία να πω και χθες: η υπόθεση αυτή δεν αφορά τη δική μας πολιτική οικογένεια. Δεν αφορά τη Νέα Δημοκρατία. Εμείς δεν σπεύσαμε ποτέ, με αφορμή το θέμα αυτό, να κάνουμε συνολικά σχόλια για τους Σοσιαλιστές και εν προκειμένω για το ΠΑΣΟΚ στο οποίο ανήκει η κα Καϊλή. Δεν πρόκειται όμως, σε καμία περίπτωση, να δεχθώ και αυτή την πρακτική την οποία έχει υιοθετήσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, περίπου να χρεώνει την κα Καϊλή στη Νέα Δημοκρατία και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι υπήρξε διαχρονικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Και στο κάτω-κάτω μαζί με τον κ. Ανδρουλάκη εκλέχθηκε. Οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τους ψήφισαν σε δύο απανωτές ευρωεκλογές».

Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα

Σε ερώτηση για την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Μου κάνει εντύπωση που τα λέει εδώ στις Βρυξέλλες ο κ.Τσίπρας. Εξ όσων θυμάμαι όταν επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Αθήνα είπε άλλα πράγματα. Το γεγονός ότι έρχεται εδώ να δυσφημεί την χώρα και την δυνατότητα της δικαιοσύνης να διαλευκάνει την υπόθεση δεν αντιστοιχεί στον ρόλο ενός ανθρώπου που διατέλεσε πρωθυπουργός της χώρας για 4 χρόνια».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις