Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σπυράκη εξελίξεις: «Θα στραφώ εναντίον του συνεργάτη μου»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυράκη εξελίξεις: «Θα στραφώ εναντίον του συνεργάτη μου»

Σπυράκη εξελίξεις: Υπάρχει ενόχληση στο Μαξίμου για τη Μαρία Σπυράκη, γιατί ενώ ήξερε για την έρευνα σε βάρος της δεν είχε ενημερώσει το κόμμα

Ενόχληση υπάρχει στο Μαξίμου για τη Μαρία Σπυράκη, γιατί ενώ γνώριζε ότι υπήρχε έρευνα σε βάρος της από την OLAF για την πληρωμή έξτρα αποδοχών σε συνεργάτη της- που ενδεχομένως δεν τα δικαιούτο- δεν ενημέρωσε κανέναν στο κόμμα. Και κυρίως δεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό όταν πρόσφατα συναντήθηκε μαζί του και πήρε το χρίσμα για να είναι υποψήφια βουλευτής στη Θεσσαλονίκη. Η σχετική ανακοίνωση συνοδεύθηκε και από φωτογραφικό ενστατανέ της υποψηφίας με τον πρωθυπουργό, γεγονός που βάζει στο κάδρο της υπόθεσης και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Παρασκευή, η ΝΔ με ανακοίνωσή της ανέστειλε την κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκη και έτσι τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος για τις εθνικές εκλογές.

“Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται. Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές”, ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΔ.

Ενόχληση στο Μαξίμου για Σπυράκη: Δεν είχε ενημερώσει για την έρευνα, εξέθεσε τον πρωθυπουργό

“Είναι μία σοβαρή υπόθεση, για την οποία ωστόσο δεν έχω πλήρη εικόνα”, είπε από την πλευρά του χθες, αμέσως μετά την Σύνοδο Κορυφής ο Πρωθυπουργός. “Μόλις ενημερωθώ, θα επανέλθω” κατέληξε, εμφανώς ενοχλημένος όμως για την συγκυρία που προέκυψε το θέμα, καθώς η υπόθεση Σπυράκη συνδέεται έστω και αδίκως με το σκάνδαλο Καϊλή.

Η έρευνα της OLAF

Μετά από έρευνα της OLAF ( αρχή για την καταπολέμηση της απάτης σε βάρος της Ευρώπης) η Ρουμάνα γενική εισαγγελέας, ζήτησε την άρση της ασυλίας τόσο της Μαρίας Σπυράκη όσο και της Εύας Καϊλή, ζητώντας να ερευνηθεί το ενδεχόμενο κακοδιαχείρισης των βουλευτικών αποζημιώσεων τους και ειδικότερα το σκέλος που αφορά στις αμοιβές των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών τους. Η ευρωβουλευτής φαίνεται να είχε δώσει άτυπη άδεια σε κάποιο μέλος της υπηρεσίας της που είχε πρόβλημα υγείας και δεν παρίστατο σε συνεδριάσεις (σ.σ. αλλά έπαιρνε το επίδομα αλλοδαπής).

Ανεξαρτήτως του πότε θα γίνουν τελικά οι εκλογές, η Μαρία Σπυράκη είναι μάλλον απίθανο να προλάβει να έχει καθαρίσει με την υπόθεση και να είναι και πάλι υποψήφια. Εφόσον ασκηθεί δίωξη θα είναι για απάτη, έστω και αν είναι πλημμέλημα. Αλλά ακόμα και αν η υπόθεση μπει στο αρχείο, θα κάνει αρκετές εβδομάδες ή και μήνες για να ξεκαθαρίσει. Τα χρήματα που έχουν καταβληθεί στον συνεργάτη της είναι περίπου 20 χιλιάδες ευρώ και θα αναγκαστεί, εφόσον καταδικαστεί, να τα επιστρέψει.

Μαρία Σπυράκη στο Live News: «Θα στραφώ εναντίον του συνεργάτη μου»

Μιλώντας στο Live News η Μαρία Σπυράκη εξήγησε πως πρόκειται για μία παλιά της υπόθεση, ενώ τόνισε πως θα στραφεί εναντίον του συνεργάτη της. «Η υπόθεση είναι παλιά και αφορά την πρώτη μου θητεία. Ο συνεργάτης είχε προβλήματα υγείας με τη μητέρα του, τον πατέρα του, αλλά αντιμετώπιζε πρόβλημα και ο ίδιος. Οι εκθέσεις μου είχαν κοινοποιηθεί εδώ και καιρό, σκοπεύω να πάω τη Δευτέρα να πληρώσω το πρόστιμο που μου καταλογίστηκε, ενώ θα στραφώ και εναντίον του συνεργάτη μου», δήλωσε στο MEGA.

Εφόσον καταλογιστούν ποινικές ευθύνες, είναι πιθανόν να δικαστεί για απιστία, σε βαθμό πλημμελήματος και η δίκη ίσως γίνει στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις