Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πατέρας Αντώνιος – πρεσβυτέρα περιουσία: Δεσμεύονται τα πάντα οριστικά, πόρισμα “βόμβα”
ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας Αντώνιος – πρεσβυτέρα περιουσία: Δεσμεύονται τα πάντα οριστικά, πόρισμα “βόμβα”

Ελέγχονται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, υπεξαίρεση και απιστία

Ενδείξεις για την τέλεση τριών σοβαρών αδικημάτων που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος εντόπισε η έρευνα της ανεξάρτητης αρχής για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου. Το δεκασέλιδο πόρισμα της Αρχής που απεστάλη στην εισαγγελία πρωτοδικών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υπεξαίρεση και απιστία, που φέρονται να έχουν τελεστεί από τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα του και τουλάχιστον άλλα δύο άτομα.

Ειδικότερα, το ζευγάρι φέρεται να ζούσε με χρήματα της οργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται αγορές ακινήτων από τον πατέρα Αντώνιο που θεωρούνται ύποπτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που φαίνεται να βαραίνει την πρεσβύτερα είναι ότι είχε τη διαχείριση της οργάνωσης, ενώ για άλλα δυο πρόσωπα φέρεται να προέκυψαν «ύποπτα» ποσά.

Πλέον το λόγο έχει η εισαγγελία πρωτοδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα θα συσχετισθεί με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης. Παράλληλα, διατάχθηκε οριστική δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις