Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δένδιας Γλυφάδα: Πάνω από 4.000 άτομα στο Golf
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας Γλυφάδα: Πάνω από 4.000 άτομα στο Golf

Δένδιας Γλυφάδα: Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα θερμή και υπολογίζεται ότι περίπου 4.000 άτομα έδωσαν το παρών στην εκδήλωση του Νίκου Δένδια στην Γλυφάδα.

Το αδιαχώρητο επικράτησε σε συγκέντρωση που διοργάνωσε στο γκολφ της Γλυφάδας ο Νίκος Δένδιας το βράδυ της Τρίτης (12/12), με αφορμή την ονομαστική εορτή του υπουργού. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα θερμή και υπολογίζεται ότι περίπου 4.000 άτομα έδωσαν το παρών, κάτι που φανερώνει ξεκάθαρα την δημοφιλία του κ. Δένδια ανάμεσα στους ψηφοφόρους, δίνοντας έτσι και ένα άρωμα εκλογών. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μάλιστα τόσο μεγάλη, που ο κ. Δένδιας χρειάστηκε πάνω από μισή ώρα για να φτάσει από την είσοδο του Golf μέχρι τη μέση της κατάμεστης αίθουσας.

Ο υπουργός “απολογήθηκε” στον πολυάριθμο κόσμο που ήρθε να τον τιμήσει, λέγοντας πως οι πολλές υποχρεώσεις στο υπουργείο Εξωτερικών, τον έχουν αναγκαστικά απομακρύνει από τους πολίτες της εκλογικής του περιφέρειας. “Πρέπει να σας απολογηθώ είναι ότι δεν είχα την ευκαιρία και τη δυνατότητα, όπως είχα υποχρέωση σαν βουλευτής σας, να σας βλέπω συχνά. Αλλά νομίζω, θα μου επιτρέψετε να νομίζω ότι έκανα αυτό που μου δώσατε την εντολή να κάνω. Και εκπλήρωσα αυτό που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μου εμπιστεύθηκε να κάνω”, εξήγησε ο Νίκος Δένδιας.

“Εχουμε 3,5 χρόνια διαρκή κρίση”

Ο κ. Δένδιας, μιλώντας στους προσκεκλημένους τόνισε ότι “τα 3,5 τελευταία χρόνια η χώρα είχε τη μεγαλύτερη ένταση με την Τουρκία που είχε ποτέ στην ιστορία της. Ξέρετε ότι είχαμε φτάσει σε κακές στιγμές με την Τουρκία πολλές φορές, αλλά όχι για τόσο μακρά περίοδο. Ακόμη και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν είχε γίνει η εισβολή στην Κύπρο και ο “Αττίλας 2” το 1974, μετά από 1,5 μήνα μιλούσε με τον Ετσεβίτ και τον Ντεμιρέλ. Το ’96, το ’87, σε όλες τις κρίσεις με την Τουρκία, μετά από μικρό χρονικό διάστημα μιλούσαμε μαζί τους. Αυτή τη φορά έχουμε 3,5 χρόνια διαρκή κρίση. Αλλά νομίζω τα έχουμε καταφέρει μια χαρά και έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

”Θέλω να σας πω επίσης ότι οι σχέσεις μας, θα τα πάρω με τη σειρά, με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι καλύτερες παρά ποτέ”

Έχουμε βάλει την Αλεξανδρούπολη στον παγκόσμιο χάρτη και θέλω να σας πω και κάτι άλλο για τους μεγαλύτερους. Θυμάστε πάλι ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πάλευε για το 7 προς 10. Για κάθε 10 οπλικά συστήματα στην Τουρκία να δίνονται 7 στην Ελλάδα. Τώρα η αναλογία είναι 10 – 0. Εκτός από τις δύο συμφωνίες που υπογράψαμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπογράψαμε και αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, εκτός από τα Rafale και εκτός από τις φρεγάτες. Η αμυντική συμφωνία δεν υπογράφηκε μόνο επειδή πήραμε τα οπλικά συστήματα. Η Ελλάδα έχει ξαναπάρει οπλικά συστήματα από τη Γαλλία, είχαμε πάρει τα Mirage F1 επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, τα Mirage 2000 επί Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα έχει αμυντική συμφωνία με τη μόνη πυρηνική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

”Έχω διανύσει σε πτήσεις πάνω από ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα.”

Εκτός από αυτό, έχουμε ανοίξει τους ορίζοντές μας, έχουμε αμυντική συμφωνία με τα Εμιράτα, έχουμε συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, έχουμε μια σειρά σχέσεις που η χώρα δεν είχε ποτέ. Σχέσεις πέρα από τον ορίζοντα. Και επίσης, έχω να σας πω κάτι για το οποίο είμαι βαθιά περήφανος. Όταν η Κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδώσει στον ελληνικό λαό την εντολή που παρέλαβε, θα έχει μια μοναδική προνομία: να είναι η μόνη Κυβέρνηση μετά το 1947 που θα παραδώσει την Ελλάδα μεγαλύτερη από ό,τι την παρέλαβε. Υπογράψαμε τη συμφωνία με τους Ιταλούς μετά από 50 χρόνια και τη συμφωνία με τους Αιγύπτιους μετά από 35 χρόνια. Και αυτό έγινε επί των ημερών μας, με τη βοήθειά σας και με τη στήριξή σας.

Όλα αυτά τα 3,5 χρόνια – καθόμασταν προχθές επειδή θα σας έβλεπα και πρέπει να σας δώσω λογαριασμό – και μετράγαμε. Έχω διανύσει σε πτήσεις πάνω από ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα. Έχω πάει σε 71 χώρες. Από αυτές, σε 15 οι Υπουργοί Εξωτερικών τους δεν είχαν συναντήσει ποτέ Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, σε όλη μας την ιστορία, τα 200 χρόνια!”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις