Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός – 16χρονος Ρομά: Τι είπε ο Αλέξης Κούγιας για τον κατηγορούμενο
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός – 16χρονος Ρομά: Τι είπε ο Αλέξης Κούγιας για τον κατηγορούμενο

Αστυνομικός - 16χρονος Ρομά: Εντός της ημέρας η απόφαση για τον κατηγορούμενο

Εντός λίγων ωρών αναμένεται η απόφαση για την προφυλάκιση ή την επιβολή περιοριστικών όρων του αστυνομικού που κατά τη διάρκεια καταδίωξης πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά, ο οποίος κατέληξε το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου. Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας δήλωσε στον ANT1 ότι ο εντολέας του ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε «νόμιμη άμυνα υπέρ τρίτου και πυροβόλησε χαμηλά γιατί κινδύνευε η ζωή των συναδέλφων του». «Δυστυχώς το παιδί έφυγε απ’ τη ζωή αλλά εφόσον ζούσε θα αντιμετώπιζε την κατηγορία την οποία του απέδωσε ο εισαγγελέας. Ο εισαγγελέας που πήρε τη δικογραφία, μελετώντας την, άσκησε ποινική δίωξη στο θύμα που ήταν η εξής: δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως εις βάρος των δύο αστυνομικών. Αυτούς προσπαθούσε να εμβολίσει τρεις φορές. Πρόκειται για κακούργημα. Τιμωρείται από 5 έως 15 χρόνια».

Εν συνεχεία, ο δικηγόρος υπογράμμισε: «Ο εντολέας μου δεν ήθελε να πυροβολήσει το παιδί. Είχε όπλο με 13 σφαίρες, έριξε μόνο δύο σφαίρες, ενώ θα μπορούσε να ρίξει όλες τις σφαίρες. Ο ισχυρισμός του αστυνομικού ήταν ότι “στο σημείο που εγώ πυροβόλησα χαμηλά υπάρχουν σαμαράκια και οι ράγες του τραίνου κι αναπήδησε η μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα να πάει πιο ψηλά”». Τέλος, πρόσθεσε: «Το Δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί σήμερα. Δεν έχω δει στα 50 χρόνια, που δουλεύω τέτοια εξέλιξη. Όταν υπάρχει διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτική, η υπόθεση εισάγεται προς κρίση στο συμβούλιο πλημμελειοδικών εντός 5 ημερών. Υποχρεωτικά προτείνει ο εισαγγελέας, αλλά αποφασίζει το συμβούλιο. Θα έπρεπε να επιληφθεί άλλος εισαγγελέας. Στην Θεσσαλονίκη έχουμε τουλάχιστον 50 εισαγγελείς. Ο εισαγγελέας, που πρότεινε είναι αυτός, που διαφώνησε».

Στον οικισμό «Αγία Σοφία» η σορός του 16χρονου Ρομά

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο οικισμός Ρομά «Αγία Σοφία», λόγω του θανάτου του 16χρονου. Στο σημείο έφτασε η σορός του 16χρονου Ρομά το πρωί, η οποία θα παραμείνει εκεί μέχρι αύριο Πέμπτη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του. Την σορό του ανήλικου συνόδευαν φίλοι και συγγενείς με μουσικές και κόρνες. Αύριο στις 10:00 θα τελεστεί η κηδεία του 16χρονου στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα κοιμητήρια Ευόσμου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις