Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χρήστος Ταραντίλης: Επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρήστος Ταραντίλης: Επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

Χρήστος Ταραντίλης: Οι συνθήκες είναι ώριμες και βρισκόμαστε στο κατάλληλο momentum για μετάφραση του πλήθους των ερευνητικών αποτελεσμάτων σε καινοτομία.

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης – ΕΚΕΤΑ, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκα με σκοπό να συζητήσω από κοντά με τη διοίκηση και το ερευνητικό δυναμικό, να καταγράψω προτάσεις σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και να τις μεταφέρω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αναδεικνύοντας παράλληλα το σημαντικό ερευνητικό έργο που συντελείται στη χώρα μας.

γράφει ο Χρήστος Ταραντίλης, βουλευτής Επικρατείας ΝΔ

Πιο συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή μου στο ΕΚΕΤΑ, συνομίλησα με τον Πρόεδρο του ΔΣ, Καθηγητή Δημήτριο Τζοβάρα, τους Διευθυντές και εκπροσώπους του προσωπικού των πέντε Ινστιτούτων του ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων – ΙΔΕΠ, Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών – ΙΠΤΗΛ, Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών – ΙΜΕΤ, Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών – ΙΝΕΒ και Ινστιτούτο Βιο-οικονομίας και Αγροτεχνολογίας – ΙΒΟ) καθώς και με εκπροσώπους του Κέντρου Μεταφοράς Τεχνολογίας (ΚΜΤ ΕΚΕΤΑ).  Στη συνέχεια, συνομίλησα με εκπροσώπους των spin-off εταιρειών του ΕΚΕΤΑ και περιηγήθηκα στους εργαστηριακούς χώρους των Ινστιτούτων.

Ενημερώθηκα σφαιρικά για την αξιοσημείωτη δραστηριότητα που αναπτύσσεται μέσα από τα εκατοντάδες ανταγωνιστικά ερευνητικά έργα του ΕΚΕΤΑ, το οποίο αποτελεί σημαντικό εργοδότη εξειδικευμένου ερευνητικού προσωπικού της χώρας. Επιπλέον, εξήρα τον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει το ερευνητικό κέντρο, όπως απέδειξε και η συνεργασία του με τον ΕΟΠΥΥ από την αρχή της πανδημίας, προσφέροντας εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα των βιοαναλυτικών και βιοδιαγνωστικών υπηρεσιών.

Κατά τη γνώμη μου οι συνθήκες είναι ώριμες και βρισκόμαστε στο κατάλληλο momentum για μετάφραση του πλήθους των ερευνητικών αποτελεσμάτων σε καινοτομία, δηλαδή σε επιχειρηματική αξιοποίησή τους προς όφελος όλων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις