Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παράνομη στάθμευση: «Σαφάρι» ελέγχων Τροχαίας – Δημοτικής Αστυνομίας ενόψει εορτών
ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομη στάθμευση: «Σαφάρι» ελέγχων Τροχαίας – Δημοτικής Αστυνομίας ενόψει εορτών

Παράνομη στάθμευση: Ποιά είναι τα «κόκκινα» σημεία που θα πρέπει να αποφεύγονται

Προσοχή στις παράνομες σταθμεύσεις στ ευρύτερο κέντρο της Αθήνας όσο πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων. Μικτά κλιμάκια τροχαίας και Δημοτικής Αστυνομίας κόβουν κλήσεις σε οχήματα οδηγών που παρεμποδίζουν τη διέλευση λεωφορείων, ΑΜΕΑ και άλλων οδηγών ή πεζών, ενώ σηκώνουν με γερανούς τροχοφόρα σε κραυγαλέες περιπτώσεις.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πλησιάζουν, η εμπορική-αγοραστική κίνηση στο κέντρο της Αθήνας αυξάνεται συνεχώς και τις ίδιες ώρες τροχαία και Δημοτική Αστυνομία… ζεσταίνουν τις μηχανές των γερανών! Στο πλαίσιο κοινής δράσης στο οδικό δίκτυο του ευρύτερου κέντρου της πρωτεύουσας όπου αναμένεται να παρατηρηθούν κυκλοφοριακά προβλήματα, πέραν της κίνησης και για άλλους, λόγους, οι δύο Υπηρεσίες, ξηλώνουν πινακίδες κυκλοφορίας και πολλές φορές σηκώνουν με γερανούς μοτοσικλέτες και Ι.Χ.Ε, που εμποδίζουν την κυκλοφορία. Το βάρος δίνεται στους οδηγούς που σταθμεύουν παράνομα σε σημεία-στροφές, όπου παρεμποδίζουν την κίνηση των λεωφορείων με αποτέλεσμα τον βασανιστικό εγκλωβισμό των επιβατών, των άλλων οδηγών που κινούνται κανονικά και εναντίον αυτών, που με τη στάθμευση παρεμποδίζουν την κίνηση των ΑΜΕΑ. Και αυτό γίνεται με τη στάθμευση μοτοσικλετών πάνω στα πεζοδρόμια και σε μπάρες, που έχουν δημιουργηθεί για την ομαλή κυκλοφορία των ατόμων, που χρειάζονται την φροντίδα και τον σεβασμό όλων.

Πάνω από 3.300 κλήσεις

Μόνο το μήνα Νοέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, κόπηκαν 3.393 κλήσεις για παράνομη στάθμευση και 255 μοτοσικλέτες μεταφέρθηκαν με γερανούς ενώ, μόλις το πρώτο οκταήμερο του Δεκεμβρίου, βεβαιώθηκαν 1038 παραβάσεις στάθμευσης και οι γερανοί σήκωσαν 90 δίκυκλα. Σύμφωνα, λοιπόν, με την επίσημη ενημέρωση της Τροχαίας, που όλοι πρέπει να προσέξουν καθώς το ζήτημα της στάθμευσης είναι, πράγματι, βασανιστικό για όλους, η συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία γίνεται με σκοπό την αστυνόμευση του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου της Αθήνας. «Κατά τον μήνα Νοέμβριο», τονίζεται  «βεβαιώθηκαν -3.393- παραβάσεις παρανόμων σταθμεύσεων, αφαιρέθηκαν -161- ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας και μεταφέρθηκαν -255- δίκυκλα, ενώ κατά το χρονικό διάστημα από 01 έως 08 Δεκεμβρίου, έχουν βεβαιωθεί -1.038- παραβάσεις παρανόμων σταθμεύσεων, έχουν αφαιρεθεί -67- ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας και έχουν μεταφερθεί -90- δίκυκλα».

Οι στόχοι του «σαφάρι»

Και συνεχίζει η Τροχαία στην ενημέρωσή της: «Οι ανωτέρω δράσεις έχουν στόχο την αντιμετώπιση παρατατικών συμπεριφορών, όπως οι παράνομες σταθμεύσεις οχημάτων, η διευκόλυνση της κυκλοφορίας αστικών λεωφορείων, καθώς και τον περιορισμό αντικοινωνικών οδικών συμπεριφορών που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των πολιτών, και ιδιαίτερα εκείνων που παρεμποδίζουν την κίνηση των ΑΜΕΑ». Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνέχεια της ενημέρωσης που αναφέρεται στα διοικητικά πρόστιμα και όχι μόνο: «Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, επιβάλλονται οι κατά περίπτωση διοικητικές κυρώσεις (αφαίρεση πινακίδων οχημάτων) και διοικητικά πρόστιμα, ενώ περαιτέρω ενεργείται ακινητοποίηση και μεταφορά οχημάτων, τα οποία παρεμποδίζουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τη διέλευση λοιπών οχημάτων ή την κίνηση των χρηστών του ευρύτερου οδικού περιβάλλοντος».

Εν όψει Χριστουγέννων

Και καταλήγει η ενημέρωση ως εξής: «Οι κοινές δράσεις μεταξύ της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, θα εντατικοποιηθούν ενόψει της επερχόμενης εορταστικής περιόδου, προκειμένου να διασφαλίζεται η ομαλή κοινωνική δραστηριότητα της περιοχής του κέντρου της Αθήνας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις