Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Κατσανιώτης: «Οι Έλληνες της Γερμανίας αποτελούν δυναμικό και δραστήριο μέλος του Οικουμενικού Ελληνισμού»
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Κατσανιώτης: «Οι Έλληνες της Γερμανίας αποτελούν δυναμικό και δραστήριο μέλος του Οικουμενικού Ελληνισμού»

Απόδημος ελληνισμός: Στο Ντίσελντορφ o κ. Κατσανιώτης είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους Ελληνικών κοινοτήτων και δικτύων.

Με τη συνάντησή του με εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας στο γενικό προξενείο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, ξεκίνησε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου την επίσκεψή του στη Γερμανία ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης. «Στο Ντίσελντορφ είχα διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων, δικτύων ελληνογερμανικής φιλίας, εθνοτοπικών και ιατρικών συλλόγων. Οι Έλληνες της Γερμανίας αποτελούν δυναμικό και δραστήριο μέλος του Οικουμενικού Ελληνισμού», έγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Η επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών στη Γερμανία περιελάμβανε συναντήσεις στις περιοχές δικαιοδοσίας των γενικών προξενείων Ντύσσελντορφ και Φραγκφούρτης με τοπικούς αξιωματούχους και με φορείς της ομογένειας, όπως τοπικές ελληνικές κοινότητες, καθώς και ακαδημαϊκούς πολιτιστικούς και εθνικοτοπικούς συλλόγους σε διάφορες πόλεις. Επίσης, μετέβη στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας, προκειμένου να ενημερωθεί για το σημαντικό ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Μητρόπολης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις