Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός – 16χρονος Ρομά: Διαφωνία εισαγγελέα – ανακριτή για την προφυλάκισή του
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός – 16χρονος Ρομά: Διαφωνία εισαγγελέα – ανακριτή για την προφυλάκισή του

Αστυνομικός - 16χρονος Ρομά: Την απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού θα λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών

Σε κατ΄οίκον περιορισμό θα μείνει ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στα Διαβατα της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια καταδίωξης με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα ο ανήλικος καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί.

Μετά την εξέλιξη αυτή την τελική απόφαση για το αν ο αστυνομικός θα προφυλακιστεί ή όχι θα λάβει το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Ο κατηγορούμενος πέρασε λίγο πριν από τις 9 το πρωί το κατώφλι του γραφείου του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, όπου καλείται να δώσει απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει η δικογραφία. Διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Η υπερασπιστική γραμμή του αστυνομικού

Η βασική υπερασπιστική του γραμμή είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που -όπως υποστηρίζει- διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού. Έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί ομάδες Ρομά που διαμαρτύρονται για την αιματηρή καταδίωξη, ενώ κάλεσμα απηύθυναν και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι συγκεντρωμένοι κρατούν φωτογραφίες του 16χρονου Ρομά, ενώ νωρίτερα έκαιγαν χαρτονομίσματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις