Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ταμείο Ανάκαμψης – Σκυλακάκης: «Θα αποτρέψει την ύφεση» το 2023 στην Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταμείο Ανάκαμψης – Σκυλακάκης: «Θα αποτρέψει την ύφεση» το 2023 στην Ελλάδα

Ταμείο Ανάκαμψης - Σκυλακάκης: Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Το 2023 θα είναι μια χρονιά στην οποία το Ταμείο Ανάκαμψης θα έχει πολύ θετική επίδραση την ελληνική οικονομία, προκαλώντας επενδυτική έκρηξη, τόνισε, μεταξύ των άλλων, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου «33ο Greek Economic Summit» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Ανέφερε, επίσης, ότι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους η Ελλάδα θα έχει το 2023 ανάπτυξη κοντά στα επίπεδα του 2019, όπως τόνισε, ενώ την ίδια στιγμή στην Ευρώπη ο ρυθμός είτε θα επιβραδυνθεί σημαντικά, είτε πολλές χώρες θα βρεθούν σε ύφεση.

Σημείωσε, επιπλέον, ότι η Ελλάδα είναι μοναδική χώρα της Ευρωζώνης που έχει καταθέσει και 3ο αίτημα πληρωμής. Τόνισε επίσης πως ο σχεδιασμός και η υλοποίησή του έχουν σημειώσει πολύ μεγαλύτερη του αναμενομένου επιτυχία, ωστόσο ανέφερε ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μπροστά. Παράλληλα, ανέφερε ότι η αύξηση των επιτοκίων έστρεψε πολλές επιχειρήσεις στο Ταμείο. Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ανέφερε ότι το Ταμείο συμβάλλει σημαντικά στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, αναφερόμενος και ο ίδιος στην εκτίμηση πως αν δεν υπήρχε το Ταμείο, ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ελλάδα θα ήταν πολύ χαμηλότερος. Τάχθηκε υπέρ της καινοτομίας, αναφέροντας όμως ότι εκ των πραγμάτων καινοτομία σημαίνει ρίσκο, κάτι που δεν αναλαμβάνουν με μεγάλη ευκολία οι επιχειρήσεις, αν και τόνισε ότι το ευμετάβλητο διεθνές περιβάλλον (γεωπολιτικό και οικονομικό) βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση.

Μεγάλο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης

Τέλος, η Λουκία Σαράντη, πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις και αναφέρθηκε στην ανάγκη καλύτερου συντονισμού μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, όπως επίσης και σε σχέση με τις τράπεζες. Παράλληλα, τόνισε ότι ωφελημένες θα βγουν ακόμη και οι επιχειρήσεις εκείνες που δεν θα κάνουν χρήση των προγραμμάτων του Ταμείου, αφού θα κάνουν χρήση των δημοσίων έργων που θα γίνουν, αλλά και των προγραμμάτων που θα υλοποιήσουν άλλες επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις