Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συνελήφθη Γεωργιανός κακοποιός: Σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη Γεωργιανός κακοποιός: Σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη Γεωργιανός κακοποιός: Οι Καραμπινιέροι αναζητούσαν το δράστη

Γεωργιανός κακοποιός, καταζητούμενος των καραμπινιέρων με Ευρωπαϊκό ένταλμα για εισβολές – ληστείες σε σπίτια και ομηρία μιας πολυμελούς οικογένειας και του βρέφους της, συνελήφθη στην Αθήνα. Ο 31χρονος ληστής κατηγορείται ότι τον Μάρτιο του 2021 εισέβαλε με δύο συνεργούς σε οικία μεγάλου αγροκτήματος όπου ασχολείτο και ο ίδιος στην Καλαβρία.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Έπιασαν στην Αθήνα  σκληρό, άκρως επικίνδυνο Γεωργιανό κακοποιό, τον οποίο καταζητούσε η ιταλική Αστυνομία για χτύπημα ακόμη και βρέφους (!), προκειμένου η οικογένεια, στο σπίτι της οποίας, στην Καλαβρία, είχε εισβάλει με συνεργούς του, να αποκαλύψει, που είχε κρυμμένο τα χρηματοκιβώτιο!!! Αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν τον  31χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Ιταλικών Αρχών. Τον δράστη, καταζητούσαν οι Καραμπινιέροι, καθώς κατηγορείτο για βασανισμούς ενοίκων κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάρρηξης σπιτιών. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, βασάνισε  κι ένα βρέφος μπροστά στα μάτια της μητέρας του, προκειμένου η γυναίκα να του αποκαλύψει πού είναι το χρηματοκιβώτιο… Η ληστεία-τρόμος για την ιταλική οικογένεια, είχε γίνει τον Μάρτιο του 2021 σε ένα μεγάλο αγρόκτημα στην Καλαβρία.

Με τρεις συνεργούς του

Ο Γεωργιανός κακοποιός, μαζί με τους τρεις συνεργούς του, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιταλικής Αστυνομίας, εισέβαλαν απογευματινές ώρες εκείνης της ημέρας στο αγρόκτημα της οικογένειας και  παρέμειναν εκεί μέχρι τα ξημερώματα! Κράτησαν ομήρους τα μέλη της οικογένειας και συγκεκριμένα, την μητέρα, την γιαγιά, τον παππού και μάλιστα χτύπησαν και το βρέφος σε μία προσπάθεια να τους εξουθενώσουν ψυχικά και να αποκαλύψουν που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο, αλλά και χρυσαφικά ή χρήματα. Αποπειράθηκαν δε να σκοτώσουν τον παππού του βρέφους και ιδιοκτήτη της τεράστιας φάρμας με τη μεγάλη κατοικία γι’ αυτό κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ξημερώματα της επόμενης της εισβολής ημέρα, διέφυγαν από το σπίτι , χωρίς να γίνεται γνωστή η «λεία», που αποκόμισαν από την πολύωρη τρομακτική ομηρία της οικογένειας.

Ήταν εργαζόμενος στο κτήμα

Ο δράστης, έγινε γνωστό ότι εργαζόταν για ένα χρονικό διάστημα στο συγκεκριμένο αγρόκτημα γι’ αυτό και γνώριζε τις συνήθειες της οικογένειας των εργοδοτών του και τα σημεία στα οποία θα μπορούσε άνετα να κινηθεί με τους δύο συνεργούς του. Η κινητοποίηση της ιταλικής Αστυνομίας ήταν πολύ μεγάλη. Οι καραμπινιέροι κατάφεραν να εντοπίσουν το αυτοκίνητο του δράστη, σε ιταλικό έδαφος, ωστόσο ο ίδιος είχε διαφύγει και είχε περάσει στην Ελλάδα, πιθανότατα μέσω Αλβανίας. Στην χώρα μας έμενε στην Αθήνα, άλλαζε συνεχώς σπίτια για τον φόβο του εντοπισμού του, χρησιμοποιούσε διάφορα ψευδή ονόματα. Όπως και να είχε οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων πληροφορήθηκαν τα δύο από αυτά και στένεψαν τον κλοιό γύρω από τον καταζητούμενο, ο οποίος μάλιστα κυκλοφορούσε και στο κέντρο της Αθήνας!

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Οι υποψίες, κατατείνουν στο ότι ο αλλοδαπός ετοιμαζόταν να συνεχίζει την ίδια «δουλειά» και στην Ελλάδα, που σημαίνει ότι η σύλληψή του, απέτρεψε έναν εφιάλτη για τους Έλληνες πολίτες. Ήδη με την παραπομπή του στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών ξεκίνησε και η διαδικασία έκδοσής του στην Ιταλία. Για τη σοβαρή υπόθεση ανακοίνωση εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: Συνελήφθη, απογευματινές ώρες στο Περιστέρι, μετά από αναζητήσεις και κατόπιν διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 31χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Ιταλικών Αρχών. Ο ανωτέρω κατηγορείται για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας, πράξεις που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια εισβολών σε κατοικίες σε βάρος των ενοίκων τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις