Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Μουντιάλ Καμερούν – Βραζιλία 1 – 0: Νίκη με αποκλεισμό
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μουντιάλ Καμερούν – Βραζιλία 1 – 0: Νίκη με αποκλεισμό

Μουντιάλ Καμερούν – Βραζιλία 1 - 0: Όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα τελειώσει χωρίς γκολ

Η Βραζιλία είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ 2022 και η 1η θέση της στον όμιλο δεν κινδύνευε, οπότε βρήκε την ευκαιρία να… χαλαρώσει πριν αρχίσουν τα νοκ άουτ παιχνίδια, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από το Καμερούν, το οποίο τερμάτισε στην 3η θέση του γκρουπ και αποχωρεί από τη διοργάνωση. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε κανένα βαθμολογικό κίνητρο, ήταν λογικό κι αναμενόμενο ο Τιτέ να κάνει αλλαγές στην αρχική 11άδα της Σελεσάο. Και τις έκανε, χωρίς αυτό να επηρεάσει την ομάδα, υπό την έννοια πως ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, πατούσε καλύτερα και είχε και κάποιες φάσεις στις οποίες θα μπορούσε να σκοράρει.

Όπως, για παράδειγμα, στο 14′ με την κεφαλιά του Μαρτινέλι που απέκρουσε ο Επασί ή με δύο εκτελέσεις φάουλ των Άλβες και Ροντρίγκο που έφυγαν άουτ ή με τη νέα προσπάθεια του Μαρτινέλι, με το πόδι αυτή τη φορά, προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Επασί να αντιδρά και πάλι σωστά. Όσο για το Καμερούν; Στο πρώτο 45λεπτο, κυριολεκτικά, φάνηκε μόνο μία φορά επιθετικά, στις καθυστερήσεις, με την κεφαλιά του Εμπεουμό που απέκρουσε ο Έντερσον.

Γκολ στο ’93

Στην επανάληψη, όμως, τα πράγματα ήταν καλύτερα, άρα και το θέαμα, με τους Αφρικανούς να απειλούν στο 51′ με τον Αμπουμπακάρ που έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, για να ακολουθήσουν στο 56′ και στο 57′ οι ευκαιρίες της Βραζιλίας με Μαρτινέλι και Μιλιτάο, στους οποίους είπε «όχι» ο εκπληκτικός Επασί. Όπως και να έχει, το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον ίδιο καλό ρυθμό για λίγα λεπτά ακόμη αλλά στη συνέχεια οι ομάδες έριξαν στροφές. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα έληγε χωρίς γκολ, ήρθε στο 93′ η σέντρα του Μπακαλί από δεξιά και η ωραία κεφαλιά του Αμπουμπακάρ για το 1-0, με τους Καμερουνέζους να πανηγυρίζουν έστω μια νίκη γοήτρου στο τελευταίο της παιχνίδι στο Μουντιάλ 2022.

Οι παίκτες

  • Καμερούν: Επασί, Φάι, Γου, Εμπός, Τολό, Ζαμπό Ανγκισά, Κούντε (68′ Εντσάμ), Εμπεουμό (64′ Τόκο – Εκαμπί), Τσούπο Μότινγκ, Ενγκαμαλό (86′ Εμπεκελί), Αμπουμπακάρ.
  • Βραζιλία: Έντερσον, Άλβες, Μιλιτάο, Μπρέμερ, Τέλες (55′ Μαρκίνιος), Φαμπίνιο, Φρεντ (55′ Γκιμαράες), Άντονι (79′ Ραφίνια), Ροντρίγκο (55′ Ριμπέιρο), Μαρτινέλι, Ζεζούς (64′ Πέντρο).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις