Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Οι πιο βαρετές δουλειές: ‘Oσα…θα πλήρωνες για να μην κάνεις
PLUS

Οι πιο βαρετές δουλειές: ‘Oσα…θα πλήρωνες για να μην κάνεις

Οι πιο βαρετές δουλειές: Πολλοί έχουν επιλέξει μία από αυτές και πολλοί έχουν αναγκαστεί να την επιλέξουν.

Το ζήτημα της εργασίας είναι ο καθημερινός «πονοκέφαλος» πολλών ανθρώπων που επιθυμούν να βρούν την δουλειά που θα τους δίνει τα απαραίτητα χρήματα για να μπορέσουν να βιοποριστούν. Ο καθε άνθρωπος ξεχωριστά ό,τι δουλειά και να επιλέξει να κάνει αφιερώνει καθημερινά τον περισσότερο χρόνο από την ζωή του, γεγονός  που επηρεάζει  σε μεγάλο βαθμό στην ψυχολογία του. Το «κυνήγι» της τέλειας δουλειάς δεν έχει πάντοτε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Essex έρχεται να «ρίξει φως» στις πιο βαρετές δουλειές που θα μπορούσε κανείς να επιλέξει. Όπως θα δούμε η εργασία στον χρηματοοικονομικό κλάδο μπορεί να είναι συχνά κερδοφόρα, παρόλα αυτά κάποιοι την θεωρούν βαρετή…  Στη συγκεκριμένη έρευνα, ρωτήθηκαν πάνω από 500 άνθρωποι σε πέντε διαφορετικά πειράματα, σχετικά με τα επαγγέλματα που θεωρούσαν τα πιο βαρετά. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin.

Για ποια επαγγέλματα μιλάμε;

Συγκεκριμένα, στις top πιο βαρετές δουλειές την πρωτιά παίρνουν η ανάλυση δεδομένων και η λογιστική… Όλοι μπορούμε να φανταστούμε τον λόγο, αφού οι συγκεκριμένες δουλειές έχουν να κάνουν με αριθμούς, πράξεις, υπολογισμούς, συμπλήρωση εγγράφων και γενικότερα με πληθώρα πολλών άλλων φορολογικών εντύπων. Τα παραπάνω επαγγέλματα, δικαιολογημένα βρίσκονται στα πιο βαρετά αφού δεν έχουν ωράριο και ακολουθούν μία ατελείωτη ρουτίνα. Στην συνέχεια, ακολουθεί το επάγγελμα του ασφαλιστή, όχι πολύ μακριά από αυτό του λογιστή.

Στην επόμενη θέση για τις πιο βαρετές δουλειές, σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου του Essex, είναι το καθάρισμα. Σίγουρα πολλοί θα απορούν καθώς μπορεί να λατρεύουν την τακτοποίηση και το καθάρισμα του χώρου τους αλλά εδώ μιλάμε για ένα επάγγελμα με ατελείωτες και πολύ κουραστικές ώρες εργασίας. Ακόμα, οι συνθήκες εργασίας είναι άκρως επιβλαβείς για την υγεία, εξαιτείας των πολλών απορρυπαντικών προϊόντων που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν.Μάλλον στις πιο κουραστικές θα πρέπει να μπεί.

Οι πέντε πιο «βαρετές» δουλειές:

Ανάλυση δεδομένων
Λογιστική
Φορολογικές/ασφαλιστικές υπηρεσίες
Καθάρισμα
Τραπεζικές υπηρεσίες

Γεγονός  είναι ότι μερικές από αυτές τις «βαρετές» δουλειές τείνουν να πληρώνουν περισσότερα από κάποιες από τις «πιο συναρπαστικές». Σύμφωνα με την εταιρεία λογισμικού αποδοχών και δεδομένων Payscale, ο μέσος μισθός για έναν αναλυτή δεδομένων είναι περίπου 62.754 δολάρια ετησίως. Αυτό είναι περίπου 10.000 δολάρια ετησίως περισσότερο από τον μέσο μισθό κάποιου στις τέχνες του θεάματος – περίπου 52.522 δολάρια, σύμφωνα με το Glassdoor.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις