Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

03

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Ο Θεοδωρικάκος στο Σύνταγμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Ο Θεοδωρικάκος στο Σύνταγμα

Οι γυναίκες αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες.

Την πλατεία Συντάγματος επισκέφθηκε το πρωί ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γυναίκες αστυνομικούς, που στελεχώνουν τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Οι γυναίκες αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες.

«Για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία κάθε ημέρα είναι ημέρα αποτελεσματικής δράσης ενάντια στη βία απέναντι στις γυναίκες. 365 μέρες το χρόνο η ΕΛ.ΑΣ. δίνει το παρών», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και στη συνέχεια κάλεσε «όλες τις γυναίκες που απειλείται η ασφάλεια τους με οποιονδήποτε τρόπο να μιλήσουν ανοικτά , να καταγγείλουν αυτό που συμβαίνει και να γνωρίζουν ότι οι αστυνομικοί μας, γυναίκες και άντρες, θα είναι εκεί μαζί τους για να τις υποστηρίξουν ψυχικά, ηθικά αλλά και πρακτικά αποτελεσματικά για να βρουν το δίκιο και να έχουν απολύτως την ασφάλεια τους».

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι «αυτό το έργο υλοποιούν καθημερινά πάνω από 400 στελέχη μας στα 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας της ΕΛ.ΑΣ. , που μόνο φέτος έχουν αντιμετωπίσει πάνω από 10 χιλιάδες τέτοιου είδους περιπτώσεις άσκησης βίας, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ενάντια σε γυναίκες.» και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι: «όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την βία απέναντι στις γυναίκες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις