Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χτύπησε τον σύζυγό της – Κρήτη: Σοκ στο Ηράκλειο, άγρια ενδοοικογενειακή βία σε βάρος ηλικιωμένου
ΕΛΛΑΔΑ

Χτύπησε τον σύζυγό της – Κρήτη: Σοκ στο Ηράκλειο, άγρια ενδοοικογενειακή βία σε βάρος ηλικιωμένου

Χτύπησε τον σύζυγό της: Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος ενός ηλικιωμένου άνδρα σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (24/11) στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο κέντρο του Ηρακλείου. Σύμφωνα με το neakriti.gr, «πρωταγωνιστές» ήταν ένας 71χρονος και η 48χρονη σύζυγός του με καταγωγή από την Αλβανία. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε το θύμα, η 48χρονη τον έβρισε και του πέταξε πράγματα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να οδηγηθεί στο ΠαΓΝΗ για τις πρώτες βοήθειες. Το περιστατικό έλαβε χώρα μέσα στο σπίτι του ηλικιωμένου στο κέντρο της πόλης, και μετά από αυτό η 48χρονη τράπηκε σε φυγή και έκτοτε αναζητείται, στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Υπενθυμίζεται ότι βοηθητικό εργαλείο σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας θα γίνει το Panic Button («Κομβίον Πανικού»), που δίνει τη δυνατότητα άμεσης ειδοποίησης της αστυνομία, σε περίπτωση ειδοποίησης για κίνδυνο, απειλή της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας. Η εφαρμογή θα λειτουργήσει σε λίγες ημέρες πιλοτικά. Αρχικά θα χορηγείται σε γυναίκες – θύματα ενδοοικογενειακής βίας, που απευθύνονται στα αστυνομικά τμήματα ή εξυπηρετούνται στα συμβουλευτικά κέντρα του δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ).

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις