Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

26

Νοεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κιβωτός σύλληψη – δομή Καλαμάτας: Συνελήφθη υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός
ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός σύλληψη – δομή Καλαμάτας: Συνελήφθη υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός

Κιβωτός σύλληψη - δομή Καλαμάτας: Βρέθηκε όπλο σε συρτάρι της δομής

Συνελήφθη η υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα κατά τον έλεγχο των ανδρών της Ασφάλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια της έρευνας η κοινωνική λειτουργός ενημέρωσε τους αστυνομικούς πως ένα όπλο βρίσκεται κλειδωμένο σε συρτάρι, προσθέτοντας πως δεν είναι δικό της. Τελικά συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ σε εξέλιξη είναι η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιον τελικά ανήκει το όπλο που εντοπίστηκε.  Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την οικονομική αστυνομία εστιάζεται σε όλες τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» και σε 15 άτομα. Στο πλαίσιο της έρευνας πραγματοποιείται από το πρωί έλεγχος από την Ασφάλεια Καλαμάτας στη δομή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ενώ χθες, Πέμπτη, έγινε παρόμοια έρευνα στη δομή της Χίου.

Όπως ανέφερε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι έρευνες στις περιφερειακές δομές της ΜΚΟ πραγματοποιούνται από τις τοπικές υπηρεσίες ασφάλειας, ύστερα από παραγγελία της οικονομικής αστυνομίας, η οποία περνάει από «ψιλό κόσκινο» όλα τα οικονομικά προκειμένου να συγκεντρωθούν τυχόν τιμολόγια και παραστατικά που θα βοηθήσουν να πέσει άπλετο φως στην οικονομική δραστηριότητα της «Κιβωτού» σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας. Βέβαια όλες οι κινήσεις πραγματοποιούνταν και ελέγχονταν από το λογιστήριο της οργάνωσης στον Κολωνό, όπου επικεντρώνεται η έρευνα από την οικονομική αστυνομία η οποία έκανε «έφοδο» την περασμένη Τρίτη.

Δωρεές άνω των 6 εκατ. ευρώ

Τα στελέχη της υπηρεσίας παρέλαβαν, σε συνεργασία με τον λογιστή της οργάνωσης, όπως λένε, όλα τα βιβλία και τα στοιχεία που υπήρχαν προκειμένου να μελετηθεί και να διευκρινιστεί κάθε λεπτομέρεια της οικονομικής διαχείρισης και το πού πήγαιναν τα χρήματα, τα οποία προέρχονταν κυρίως από δωρεές. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής μελέτη των στοιχείων, στα ταμεία της «Κιβωτού του Κόσμου», από το 2014 έως σήμερα, έμπαιναν περίπου πέντε με έξι εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από δωρεές. Η πορεία των χρημάτων αυτών θα ελεγχθεί, ενώ ταυτόχρονα θα ελεγχθούν και δωρεές ακινήτων.

Έρευνα στα περιουσιακά στοιχεία των στελεχών

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί, με όσο γίνεται ταχύτερο ρυθμό, έρευνα στα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των 15 στελεχών της οργάνωσης προκειμένου να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τις αμοιβές που λάμβαναν, ή αν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση χρημάτων από τις δωρεές που έμπαιναν στα ταμεία για τη φροντίδα των παιδιών. Τα πρόσωπα αυτά είναι ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, αλλά και η μητέρα του, οι οποίοι φέρονται ως μέτοχοι στη μη κερδοσκοπική εταιρεία, επτά μέλη του πρώην Δ.Σ. και πέντε διευθυντικά στελέχη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις