Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

05

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θυρίδα – Κιβωτός του Κόσμου: Εξελίξεις στην υπόθεση
ΕΛΛΑΔΑ

Θυρίδα – Κιβωτός του Κόσμου: Εξελίξεις στην υπόθεση

Θυρίδα - Κιβωτός του Κόσμου: Σύμφωνα με το Mega, το πρόσωπο που άδειασε τη θυρίδα είναι η σύζυγος του πατέρα Αντωνίου, Σταματία Γεωργαντή

Κινήσεις που προκαλούν ερωτήματα φαίνεται να κάνουν τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη της Κιβωτού του Κόσμου, έπειτα από το τσουνάμι των καταγγελιών για ακραίες συμπεριφορές σε δομές της ΜΚΟ. Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης, ένα πρώην στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου φέρεται να μετέβη το μεσημέρι της Τρίτης και κάτω από άκρα μυστικότητα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας και να άδειασε τραπεζική θυρίδα. Τώρα, λοιπόν, οι νεότερες πληροφορίες από την εκπομπή Live News αναφέρουν πως το πρόσωπο που άδειασε την τραπεζική θυρίδα δεν είναι άλλο από τη σύζυγο του πατέρα Αντωνίου, την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Το περιεχόμενο της θυρίδας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο φαίνεται πως η πρεσβυτέρα δεν έκλεισε τη συγκεκριμένη θυρίδα, αλλά φρόντισε να ενημερώσει άλλη τράπεζα ότι θα ανοίξει νέα θυρίδα. Πάντως, στον λογαριασμό της Κιβωτού στο συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα φέρεται να διατηρούνταν ένα ποσό ύψους 2.000.000 ευρώ. Όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι αναφορές αυτές προέρχονται από τραπεζικά στελέχη, αλλά και την ενημέρωση των υπευθύνων της επιτροπής για το ξέπλυμα χρήματος, η οποία έχει μαζί με την Οικονομική Αστυνομία το κύριο βάρος των ελέγχων στην Κιβωτό.

Στο όνομα της πρεσβυτέρας και της μητέρας του π. Αντώνιου οι λογαριασμοί της Κιβωτού

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της έρευνας της οικονομικής αστυνομίας στα οικονομικά στοιχεία της ΜΚΟ, διαπιστώθηκε ότι η Κιβωτός του Κόσμου ανήκε κατά το ήμισυ στην πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, ενώ το υπόλοιπο 50% της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντώνιου, η οποία μένει μόνιμα στη Χίο.

Μάλιστα, οι δύο γυναίκες φέρεται να ήταν οι μόνες που μπορούσαν να σηκώσουν και χρήματα από τους λογαριασμούς, ενώ ο πατέρας Αντώνιος δεν φαίνεται να εμφανίζεται πουθενά ως εταίρος της ΑΜΚΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις