Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

05

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μουντιάλ στον ΑΝΤ1: Η καυστική ανάρτηση του Νίκου Μαστοράκη
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μουντιάλ στον ΑΝΤ1: Η καυστική ανάρτηση του Νίκου Μαστοράκη

Μουντιάλ στον ΑΝΤ1: Μία καυστική ανάρτηση για το μεγάλο φιάσκο του ΑΝΤ1 με την προβολή του Μουντιάλ 2022 από τη συνδρομητική του πλατφόρμα, έκανε ο Νίκος Μαστοράκης.

Μία καυστική ανάρτηση για το μεγάλο φιάσκο του ΑΝΤ1 με την προβολή του Μουντιάλ 2022 από τη συνδρομητική του πλατφόρμα, έκανε ο Νίκος Μαστοράκης. Ο Νίκος Μαστοράκης εξιστορεί πώς κατέρρευσε η πλατφόρμα ΑΝΤ1+, λόγω λαθών και κακής οργάνωσης, αλλά και λόγω και της απροθυμίας του ιδιοκτήτη να πληρώσει μια σοβαρή εταιρεία, γράφει για το τραγικό λάθος- από το αποδίδει στην απληστία του Θοδωρή Κυριακού- να προβάλλει τους αγώνες μέσω της πλατφόρμας, ενώ παραδοσιακά οι τηλεθεατές βλέπουν τα ματς δωρεάν και το θεωρούν κεκτημένο και υπολογίζει και τη χασούρα του ΑΝΤ1 από το φιάσκο.

Το αυτογκόλ του ΑΝΤ1

Πώς λοιπόν έγινε το φιάσκο που θα “λερώνει” το brand ΑΝΤ1 για πολλά χρόνια; Τι πήγε τόσο στραβά που να “πέσουν” όχι ένα αλλά τρία συστήματα: Login : Υποδομές στον web server, Pay Check: Υποδομές στο billing. σύστημα Live View : CDN Υποδομές.

Εν αρχή ην ο λόγος και ο λόγος που δημιουργήθηκε τo/o/η ΑΝΤ1+ (μέχρι που κατέληξε να είναι ΑΝΤ-) ήταν η επιχειρηματική απ-ληστία του ιδιοκτήτη. Ενώ έχει αδειοδοτημένο κανάλι που πρέπει να το φροντίζει πάνω από μικροσυμφέροντα επειδή το κανάλι αυτό είναι η ναυαρχίδα του, επειδή “Ομιλος ΑΝΤ1” λέγεται το συγκρότημα επιχειρήσεων, πλειοδοτεί με 12.5 εκ. ευρώ για το Mundial (έναντι των 10.5 εκ που προσέφερε η ΕΡΤ) όχι όμως για να ενισχύσει τη θέση του ΑΝΤ1 αλλά για να “ληστέψει” τους θεατές του καναλιού από το κεκτημένο τους να βλέπουν τους αγώνες χωρίς να πληρώνουν.

Φτιάχνει λοιπόν μια πλατφόρμα σύντομης ζωής (μετά το Mundial κανείς δεν θα γραφόταν συνδρομητής) οπου κάνει το σφάλμα να μην έχει τους κατάλληλους συνεργέτες. Αποδέχεται την προσφορά μιας Αυστραλιανής εταιρίας που είναι τόσο χαμηλή όσο να “μυρίζει αποτυχία” και της αναθέτει το ογκώδες και δύσκολο έργο. Πληρώνει λοιπόν για 10,000 θεατές ενώ ξέρει ότι θα έχει εκατό+ χιλιάδες. Για να εξασφαλίσει εισόδημα, επιβάλλει εξάμηνη συνδρομή μίνιμουμ (πρωτοφανές στα χρονικά) και τη μεγάλη μέρα, πέφτει το σύστημα επειδή οι Αυστραλοί ήταν το χρονικό ενός προβλεπόμενου “θανάτου.” Ξέρω, μάλιστα, ότι την προσφορά τους για τέτοιες υπηρεσίες είχε (ευτυχώς) απορρίψει η ΕΡΤ. Το φτηνό κρέας, όμως κλπ. κλπ.

Ο θεατής στερείται του θεάματος και ο άρτος που ο καναλάρχης περίμενε να εισπράξει, γίνεται οικονομικός εφιάλτης.

Η σύμβαση με τη FIFA έχει ρήτρες 4 εκατομμυρίων, η σκέψη να μεταφερθούν τα παιχνίδια στο “Μακεδονία” εγκαταλείπεται επειδή το κανάλι δεν έχει άδεια, μερικά παιχνίδια μεταφέρονται στον ΑΝΤ1 και τρέχουν οι άνθρωποι του marketing να εξασφαλίσουν υπερτιμημένη διαφήμιση ενώ, σε τελευταίο καταφύγιο, ο ιδιοκτήτης αγοράζει live streams από την Αkamai, τον σοβαρό πάροχο CDN και όλοι πια βλέπουν Mundial δωρεάν, όπως έπρεπε από την αρχή.

Η Akamai δεν είναι κανένα φτηνομάγαζο κι έτσι κάθε φορά που ένας θεατής μπαίνει στο stream, ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 πληρώνει αδρά. Ως προϊόν απεσκεψίας, κακής οργάνωσης, ακατάλληλου προσωπικού λοιπόν, ο ΑΝΤ1- θα φέρει το ταμείον σε πολύ βαρύ και σοβαρό μείον. Εκτός από τα 12.5 εκ. ευρώ της FIFA, οι ειδικοί υπολογίζουν ότι άλλα 3 τουλάχιστον θα στοιχίσει η περιπέτεια αλαζονείας και απληστίας που, περιέργως, αυτοτιμωρήθηκε. Οσο για την πλατφόρμα, μην την είδατε! Ιστορικό αυτογκόλ που θα καταδιώκει τον επιχειρηματία για πολύ καιρό.

Και αντί συγνώμης…δεν επιστρέφει τα χρήματα

Ο δημοσιογράφος δημοσιεύει και δεύτερο κείμενο με τίτλο “Ανοησίες ΑΝΤ1”, στο οποίο σχολιάζει ακόμα, ότι ο όμιλος, αντί να επιστρέψει σε όσους έκαναν εγγραφή στην πλατφόρμα ολόκληρη τη συνδρομή τους, απλα… την παρατείνουν.

“Δεν πρόκειται για δώρο αλλά για τιμωρία!”, τονίζει ο Νίκος Μαστοράκης.

Το κείμενο του Νίκου Μαστοράκη:
ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΑΝΤ1

Οι άτυχοι συνδρομητές διάβασαν (με οργή ελπίζω) την εξής περιπαικτική ανακοίνωση. Αντι να τους επιστρέψουν στο ακέραιο τη συνδρομή τους, απλώς τους την … παρατείνουν! Όποτε δεν πρόκειται για δώρο αλλά για τιμωρία!

“Με αίσθημα ευθύνης και απόλυτου σεβασμού προς τους συνδρομητές του AΝΤ1+, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ αποφάσισε για όλους όσοι πήραν την 6μηνη προσφορά, με 50% έκπτωση, από τις 17 Οκτωβρίου 2022, αλλά και σε όλους εκείνους που θα εγγραφούν στο ΑΝΤ1+ έως και τις 6 Δεκεμβρίου 2022, την αυτόματη και δωρεάν επέκταση της συνδρομής τους για επιπλέον 3 μήνες”.

Και θα ρωτησει ο αφελής: Κύριε, κύριε, εγώ που γραφτηκα μόνο για το Μουντιάλ τι θα πάρω;

Εσύ τέκνο μου που γράφτηκες μόνο για το Μουντιάλ θα πάρεις από τους τρεις τον μακρύτερο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις