Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Απόδημος ελληνισμός: Οι Ελληνοαμερικανοί θριάμβευσαν στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Απόδημος ελληνισμός: Οι Ελληνοαμερικανοί θριάμβευσαν στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ

Απόδημος ελληνισμός: Στη μακρά λίστα των επιτυχόντων η επανεκλογή ως αντικυβερνήτη της πρώτης γυναίκας που κατέχει αυτό το αξίωμα στην Καλιφόρνια.

Η Ελένη Κουναλάκη επανεξελέγη ως αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια και είναι η πρώτη γυναίκα που κατέχει αυτό το αξίωμα.  Η περήφανη για την ελληνική κληρονομιά της 56χρονη πολιτικός, επιχειρηματίας, μέλος του Δημοκρατικού κόμματος, ακτιβιστρια υπέρ των κοινωνικών δικαιωμάτων, πρώην διπλωμάτης και μητέρα δυο αγοριών είναι γέννημα θρέμμα του Σακραμέντο. Ήταν η μοναδική υποψήφια στις εκλογές που από πρώτο χέρι ήξερε για υποδομές και δίκτυα, κατασκευές δρόμων, διαχείριση και μάνατζμεντ ακινήτων, καλλιέργειες, δάση, βιότοπους υδάτινα αποθέματα και ορυκτά . Επί 18 ολόκληρα χρόνια ήταν πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες αναπτυξιακές επιχειρήσεις στην Καλιφόρνια, της AKT Development, την οποία ίδρυσε και είναι ιδιοκτησίας του πατέρα της, του 86χρονου σήμερα Αγγέλου Τσακόπουλου.

Ο τελευταίος υπήρξε διαχρονικά ένας από τους σημαντικότερους δωρητές των Δημοκρατικών και απολάμβανε ενίοτε την ανταπόδοση της προσφοράς του. Όποτε τον καλούσαν στο Λευκό Οίκο, ειδικότερα επί προεδρίας του προσφιλούς του Μπιλ Κλίντον, κοιμόταν τιμητικά στην κρεβατοκάμαρα Λίνκολν. Πρόκειται για τον πατριάρχη μιας επιτυχημένης οικογενειακής αυτοκρατορίας που με τη πατροπαράδοτη ελληνική έννοια περιλαμβάνει στο κόλπους της δεκάδες συγγενείς πρώτου βαθμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις