Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γυναίκα – Ταξίμ: Αυτή αιματοκύλησε την Κωνσταντινούπολη
ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκα – Ταξίμ: Αυτή αιματοκύλησε την Κωνσταντινούπολη

Γυναίκα - Ταξίμ: Βίντεο από τη σύλληψή της

Στα χέρια της τουρκικής αστυνομίας βρίσκεται η γυναίκα που αιματοκύλησε χθες την Κωνσταντινούπολη. Εντωμεταξύ, ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν βίντεο και φωτογραφίες από τη σύλληψη της γυναίκας που έσπειρε τον τρόμο χθες στην Κωνσταντινούπολη με τη βόμβα στην πλατεία Ταξίμ που προκάλεσε τον θάνατο 6 ατόμων και τον τραυματισμών δεκάδων.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ένα κοριτσάκι τριών ετών, ενώ τα θύματα ήταν, κατά ορισμένα δημοσιεύματα, μέλη τριών οικογενειών. Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, έχουν συλληφθεί συνολικά 46 άτομα μέχρι στιγμής για την επίθεση.

Η ύποπτη συνελήφθη τη νύχτα στο σπίτι, όπου κρυβόταν, στην περιοχή Κιουτσούκτσεκμετζέ της Κωνσταντινούπολης, φορώντας ακόμη τα ρούχα που φορούσε την ώρα της έκρηξης. Στις εικόνες εμφανίζεται με ένα μοβ σουέτερ, ενώ στη διάρκεια της εφόδου των ανδρών της αντιτρομοκρατικής κατασχέθηκαν όπλα και σφαίρες, σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet. Οδηγήθηκε στο τμήμα Αντιτρομοκρατίας της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης και μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει το όνομά της. Στα μάτια της είναι ζωγραφισμένη η αγωνία την ώρα της σύλληψής της. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah η ύποπτη γεννήθηκε το 1999 και είναι μέλος του PKK, ενώ τα αρχικά της φέρονται να είναι, A.A.

Βίντεο: Η στιγμή που η βομβίστρια της Κωνσταντινούπολης τρέχει να διαφύγει μετά την έκρηξη

Τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα και ένα βίντεο, που δείχνει τη γυναίκα να τρέχει να απομακρυνθεί ανάμεσα στο πλήθος, λίγο πριν εκραγεί ο μηχανισμός που προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό άνω των 80. Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε τις κουρδικές δυνάμεις που ελέγχουν μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής Συρίας —η Άγκυρα τους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες»— πως βρίσκονταν πίσω από τη χθεσινή επίθεση.

«Εκτιμάμε πως η διαταγή για την επίθεση δόθηκε από το Κομπάνι», είπε ο κ. Σοϊλού. Εκτιμούμε ότι ο δράστης πέρασε από το Αφρίν [της βόρειας Συρίας]», πρόσθεσε. Το Κιμπάνι είναι πασίγνωστο εξαιτίας της μάχης του 2015, όταν οι κουρδικές δυνάμεις απώθησαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ). Το Κομπάνι ελέγχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), των οποίων οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), σύμμαχοι του PKK, είναι η κύρια συνιστώσα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις