Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση shisha: Χειροπέδες σε 16χρονο και 30χρονο
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση shisha: Χειροπέδες σε 16χρονο και 30χρονο

Διακίνηση shisha: 5 κιλά Shisha, κοντά 20 μεθαμφεταμίνη

Την τελευταία στιγμή, ματαίωσαν τα σχέδια των διακινητών να ρίξουν στις πιάτσες των τοξικοεξαρτημένων, τον εφιάλτη με την ονομασία Shisha.Οπου shisha, ένα θανατηφόρο μίγμα με υλικά, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, οξέα μπαταρίας, ακόμη και λάδι κινητήρα!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένα μίγμα, που δεν κοστίζει και πολλά στους παρασκευαστές του εφιάλτη, κοστίζει, όμως, τη ζωή την ίδια σε μικρό χρονικό διάστημα, στους χρόνιους χρήστες του συγκεκριμένου ναρκωτικού. «Αρκετοί πλέον πιστεύουν ότι οι χρήστες, από τη στιγμή που ξεκινήσουν να καταναλώνουν shisha, δε θα ζήσουν πάνω από ένα χρόνο. Ίσως και λιγότερο», τονίζει για το θέμα ο Νόρμπερτ Βόνταρτς, του πανεπιστημίου του Ρέγκενσμπουργκ.  ο οποίος έχει εξειδικευτεί σε θέματα εξαρτήσεων. Αφορμή για όλα τα πάρα πάνω, αποτελεί η σύλληψη από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, ενός 16χρονου Πακιστανού και ενός  30χρονου ημεδαπού, οι οποίοι κατείχαν  ποσότητα άνω των πέντε κιλών του συγκεκριμένου ναρκωτικού,  αλλά και μεγάλη ποσότητα μεθαμφεταμίνης.

Συνελήφθησαν, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, « στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες της 10-11-2022 στην Αθήνα ημεδαπός και αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. «Ειδικότερα», επισημαίνει η Αστυνομία «στο πλαίσιο των δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη διακινητών ναρκωτικών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με την δράση των ανωτέρω στη διακίνηση ποσοτήτων μεθαμφεταμίνης, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής , επετεύχθη, μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, ο εντοπισμός τους και η πιστοποίηση της δράσης τους. Κατόπιν των ανωτέρω, βραδινές ώρες της 10-11-2022, κατελήφθησαν στην Αθήνα , να κατέχουν με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση, ποσότητες μεθαμφεταμίνης.

5 κιλά Shisha, κοντά 20 μεθαμφεταμίνη
Συνολικά κατασχέθηκαν:

Πέντε κιλά και -75- γραμμ. κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη «shisha»,  δύο πλαστικά δοχεία που περιείχαν μεθαμφεταμίνη σε υγρή μορφή, μικτού βάρους 19 κιλών και 830 γραμμ, ζυγαριά ακριβείας και 2 κινητά τηλέφωνα».  «Οι κύριες παρενέργειες προέρχονται από τα πρόσθετα συστατικά», συνεχίζει  ο ερευνητής Νόρμπερτ Βόνταρτς. «Αυτές οφείλονται σε όλα αυτά τα απόβλητα που περιέχει η shisha. Είναι θέμα κόστους, μία καθαρή κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, θα ήταν υπερβολικά ακριβή». «Αρκετοί πλέον πιστεύουν ότι οι χρήστες, από τη στιγμή που ξεκινήσουν να καταναλώνουν shisha, δεn θα ζήσουν πάνω από ένα χρόνο. Ίσως και λιγότερο», σημειώνει ο Βόνταρτς, ο οποίος έχει εξειδικευτεί σε θέματα εξαρτήσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις