Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Emirates: Ο άνθρωπος “κλειδί” του θρίλερ μιλάει για όλα
ΕΛΛΑΔΑ

Emirates: Ο άνθρωπος “κλειδί” του θρίλερ μιλάει για όλα

Emirates: Ποιον "δείχνει" - Η οικογενειακή φωτογραφία

Τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες «δείχνει» με δηλώσεις του για την εμπλοκή του ονόματός του στο θρίλερ με τα αεροσκάφη της Emirates, ο 35χρονος Τούρκος, που φερόταν από ένα e-mail, που έφθασε στην Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας, ως τρομοκράτης, «που ταξίδευε» ή «επρόκειτο να ταξιδέψει» στις ΗΠΑ με μία εκ των δύο προγραμματισμένων πτήσεων  της εταιρίας, το βράδυ της Πέμπτης.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο 35χρονος Τούρκος, ο οποίος, ζει στη χώρα μας τρία χρόνια με την οικογένειά του να βρίσκεται στις ΗΠΑ, θεωρεί ότι ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είναι πίσω από όλα αυτά και βέβαια πίσω από ένα ψεύτικο προφίλ με φωτογραφία της οικογένειάς του, που ουδέποτε ο ίδιος δημοσιοποίησε.

Ο ISIS και οι Ταλιμπάν

Σε αυτό το προφίλ, φέρεται να γράφει ευνοϊκά σχόλια για τον ISIS και τους Ταλιμπάν. Για όλα αυτά, μίλησε αποκλειστικά στην τηλεόραση του ALPHA, κάνοντας λόγο, όπως προαναφέρθηκε για «μεθοδευμένη στοχοποίηση». Δήλωσε συγκεκριμένα: «Το πρωί της Πέμπτης (10/11) ήμουν 4 ώρες στην αμερικανική πρεσβεία. Έχουν το διαβατήριό μου, τα πάντα. Είχα πάει για τη βίζα. (Σ.Σ: Ενδιαφερόταν να ταξιδέψει ΣΤΙΣ ΗΠΑ, να συναντήσει την οικογένειά του).

“Με ρώτησαν για τον ISIS”

Με ρώτησαν, μεταξύ άλλων, αν είχα σχέσεις με τον ISIS και τους απάντησα, καμία… Τελείωσε εκεί. Κι αφού επέστρεψα σπίτι μου, έγινε όλη αυτή η απίστευτη ιστορία για εμένα, σε ένα αεροπλάνο, στο οποίο δεν ήμουν μέσα καν, ενώ εγώ ήμουν σπίτι μου, στην Αθήνα, σε γνωστούς σε όλους διεύθυνση». Στο σημείο αυτό, ο συνήγορός του Α. Σιδέρης, αναφέρει ότι «αυτό το οποίο φαίνεται για τον ίδιο ακατανόητο, είναι  το πως, ενώ μιλούσε στην αμερικανική πρεσβεία μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ύστερα από πέντε ώρες συνέβη αυτό το γεγονός».

Η οικογενειακή φωτογραφία

Σύμφωνα με τον 35χρονο Τούρκο υπήκοο, ο οποίος διέφυγε από τη χώρα του σαν Γκιουλενιστής και ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας βρήκαν – άγνωστο πώς – και χρησιμοποίησαν ακόμη και οικογενειακή του φωτογραφία για να τον εμπλέξουν. Όπως λέει, έφτιαξαν ένα fake προφίλ στο διαδίκτυο και σε αυτό ανήρτησαν μια αδημοσίευτη οικογενειακή φωτογραφία, ενώ παράλληλα οι Τούρκοι τον έβαλαν στην κόκκινη λίστα που στέλνουν στην Ιντερπόλ για να τον μπλοκάρουν είτε στα σύνορα, είτε σε διεθνή πτήση.

Λέει συγκεκριμένα:

«Μετά την αναγκαστική προσγείωση ενός αεροπλάνου εξαιτίας μου, κι ενώ δεν ήμουν καν μέσα, φοβήθηκα. Λίγο πριν επικοινωνήσουμε σήμερα, είδα δημοσιευμένη φωτογραφία της οικογένειας μου, που δεν έχω κοινοποιήσει πουθενά, ποτέ. Και ανακαλύπτω τώρα πως υπάρχει πλαστός λογαριασμός στο όνομά μου, με σχόλια υποτίθεται δικά μου υπέρ του ISIS και των Ταλιμπάν. Προφανώς οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας έστησαν το ψεύτικο προφίλ, τάχα πως είμαι τρομοκράτης. Έβαλαν και τη φωτογραφία της οικογένειάς μου για να φαίνεται αληθινό, για να με εμπλέξουν» .

Η απόπειρα πραξικοπήματος

Ο 35χρονος είχε φαρμακείο στη Μαλάτια της Τουρκίας και συνελήφθη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ στη συνέχεια έφυγε ως πρόσφυγας από την Τουρκία. Εργάζεται ως ειδικός υπολογιστών, ενώ η σύζυγός και το παιδί του βρίσκονται στις ΗΠΑ, όπου και εκείνος θέλει να πάει. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, στον Τούρκο δόθηκε μετά τη μελέτη των στοιχείων της υπόθεσής του πολιτικό άσυλο τον Ιούλιο, ενώ, πάντα  κατά τις ίδιες πληροφορίες η τελευταία συνέντευξή του στην αρμόδια επιτροπή δόθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο  Οι ελληνικές Αρχές, όπως λέει, του εξήγησαν πως πρόκειται για παρεξήγηση.

Από την πλευρά του, ο συγκάτοικός του διαψεύδει κατηγορηματικά ότι είναι εκείνος, που έστειλε το περιβόητο email για να στοχοποιήσει τον 35χρονο ως τρομοκράτη, μια πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας ανάμεσα σε άλλες εικασίες ότι μπορεί να ήταν ο αποστολέας και πρόσωπο του συγγενικού του περιβάλλοντος. Μιλώντας στον ALPHA, αρνείται κάθε κατηγορία και δηλώνει ότι ευελπιστεί να βρεθεί ο υπεύθυνος που προκάλεσε την αναστάτωση. Ο συγκάτοικος του 35χρονου είναι ομοεθνής του, εκπαιδευτικός, ο οποίος ήρθε και αυτός στην Ελλάδα για να γλιτώσει από τις διώξεις Ερντογάν. Οι δυο τους συγκατοικούν εδώ και δύο μήνες σε σπίτι στη Νέα Σμύρνη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις