Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Emirates: Απίστευτο παρασκήνιο πίσω από το μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά θρίλερ
ΕΛΛΑΔΑ

Emirates: Απίστευτο παρασκήνιο πίσω από το μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά θρίλερ

Αυτός που έψαχναν... ήταν σπίτι του!

Ισως δεν έχει προηγούμενο σε παγκόσμιο επίπεδο το παρασκήνιο, που υποχρέωσε τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και την Ελληνική Αστυνομία, να πάρουν  το βράδυ της Πέμπτης τις αποφάσεις, για ματαίωση και επιστροφή πτήσεων αεροσκαφών της Emirates, ψάχνοντας, μεταξύ των επιβατών, τον φερόμενο ως ύποπτο για τρομοκρατία!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο φερόμενος σαν ύποπτος με βάση την πληροφορία, που είχε φθάσει από τις αμερικανικές υπηρεσίες στις αντίστοιχες ελληνικές, ήταν ένας Τούρκος υπήκοος, ηλικίας 35 ετών, ο οποίος ζει τα τελευταία τρία χρόνια στην Αθήνα, έχοντας εξασφαλίσει πολιτικό άσυλο. Ο συγκεκριμένος, λοιπόν, Τούρκος, είχε την επιθυμία να επισκεφθεί  μέλη της οικογένειάς του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Για το λόγο αυτό, μετέβη στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, προκειμένου να εξασφαλίσει βίζα για να πραγματοποιήσει το ταξίδι.

Ποιος τον διέβαλε

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την κίνησή του βρήκε σαν «ευκαιρία», πρόσωπο, που τον γνώριζε-κάποια στοιχεία αναφέρουν ότι ανήκει και στο συγγενικό του περιβάλλον- να τον «καρφώσει» στους Αμερικανούς, εφευρίσκοντας μία  ιστορία, στο άκουσμα και μόνο της οποίας, θα κινητοποιούνταν οι μυστικές υπηρεσίες όλου του πλανήτη, όπως έγινε και στην περίπτωση της Αθήνας.

Το email του τρόμου

Πάντα κατά τα ίδια στοιχεία, το άτομο-«πληροφοριοδότης», έστειλε ένα e-mail  στους Αμερικάνους,  το οποίο ανέφερε  ότι ο συγκεκριμένος «είναι τρομοκράτης» και ετοιμαζόταν να κάνει χτυπήματα. Είτε ανατινάζοντας το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε είτε μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με συγκεκριμένη ημερομηνία την 11η Νοεμβρίου! Στο σημείο αυτό σημαίνει ο συναγερμός. Η Πρεσβεία, ενημερώνει ταχύτατα  τις ελληνικές Αρχές, επισημαίνοντας, όμως, ότι η πληροφορία, που είχε φθάσει σ αυτήν,   δεν είναι απολύτως αξιόπιστη και έπρεπε να διερευνηθεί.

Έψαχναν τον Τούρκο

Έτσι, ζητήθηκε να εξεταστούν όλοι οι επιβάτες, που θα ταξίδευαν τις ώρες εκείνες  για  Αμερική με πτήσεις της Emirates, προκειμένου να δουν  οι Ελληνες αστυνομικοί, αν θα είναι μεταξύ αυτών και ο  35χρονος Τούρκος υπήκοος. Η συνέχεια γνωστή. Η μία πτήση είχε αναχωρήσει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και δόθηκε εντολή να επιστρέψει, η άλλη πτήση της ίδιας αεροπορικής εταιρίας δεν είχε αναχωρήσει κι έτσι εκεί προηγήθηκε ο έλεγχος των αστυνομικών με μια φωτογραφία του Τούρκου στα χέρια. Τελικά ο  αναζητούμενος ως ύποπτος τρομοκρατίας, δεν εντοπίστηκε μεταξύ των επιβατών.

Ολες αυτές τις ώρες, μάλιστα ήταν στο σπίτι του(!) και πιθανότατα παρακολουθούσε το θρίλερ στον αέρα και στο έδαφος, χωρίς να γνωρίζει ότι μυστικές υπηρεσίες δύο χωρών ψάχνουν γι αυτόν!!!

Νόμιμα τα έγγραφά του

Στον έλεγχο που έγινε, επέδειξε τα νόμιμα έγγραφά  του,  τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με το διαβατήριο,  όσο και την κάρτα πολιτικού ασύλου, το οποίο έχει εγκριθεί καθώς θεωρήθηκε ότι η επιστροφή του στην Τουρκία ενείχε κινδύνους καθώς θεωρείτο Γκιουλενιστής.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Όλα τα πάρα πάνω και ίσως αρκετά  περισσότερα είχαν έλθει σε γνώση  των  ελληνικών Αρχών με αποτέλεσμα να εκδοθεί βράδυ της Παρασκευής και η ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ, που «αθώωνε» τον Τούρκο υπήκοο: «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, κατόπιν ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ουδέν αξιόποινο προέκυψε σε βάρος ατόμου, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι επέβαινε σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας και είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις