Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Twitter – Έλον Μασκ: Χάος με τις επαληθεύσεις, viral ο λογαριασμός για τον Ιησού Χριστό
ΚΟΣΜΟΣ

Twitter – Έλον Μασκ: Χάος με τις επαληθεύσεις, viral ο λογαριασμός για τον Ιησού Χριστό

Twitter - Έλον Μασκ: «Όλο αυτό το τσίρκο στο Twitter πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο αναλυτής Νταν Άιβς

Συνεχίζεται το μπέρδεμα στο Twitter, καθώς οι νέοι κανόνες που έχουν θεσπιστεί μετά την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Έλον Μασκ έχουν προκαλέσει αλλόκοτες καταστάσεις. Ο Έλον Μασκ άλλαξε τον τρόπο με τον οποίον οι χρήστες του Twitter επαληθεύουν τους λογαριασμούς τους και αποκτούν το μπλε σήμα, κάνοντας τη διαδικασία πιο απλή: όσοι πληρώνουν τη συνδρομή του «Twitter Blue», μπορούν να αποκτήσουν το σήμα που δείχνει ότι έχουν επαληθευμένα στοιχεία, ότι πράγματι είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως είναι. Αναμενόμενα, υπήρξε ένα «κύμα» ψεύτικων, αλλά επαληθευμένων λογαριασμών. Ο Σούπερ Μάριο έκανε άσεμνες χειρονομίες από έναν επαληθευμένο λογαριασμό Nintendo, εμφανίστηκε ένας ψεύτικος Λεμπρόν Τζέιμς και ένας Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και δεκάδες λογαριασμοί που παρίσταναν τον Έλον Μασκ και προχωρούσαν σε χιουμοριστικές αναρτήσεις, οι οποίες πήγαιναν κόντρα στο ύφος του πραγματικού Μασκ.

Μάλιστα, κάποιος χρήστης του Twitter έχει το όνομα «Jesus Christ» και δίπλα το μπλε σήμα που σημαίνει ότι τα στοιχεία του είναι επαληθευμένα. Ο λογαριασμός έγινε viral μετά από ρεπορτάζ του CNN, το οποίο αναρτήθηκε στο Twitter με τη λεζάντα «το Twitter έδωσε μπλε σήμα επαλήθευσης στον Ιησού Χριστό… Τα πράγματα γίνονται λίγο μπερδεμένα στο Twitter υπό τον Έλον Μασκ». Στη συνέχεια, το CNN παρατηρεί ότι υπάρχει ένα «κύμα από ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter, καθώς το σύστημα της επί πληρωμή επαλήθευσης ξεκινά». Ο «Ιησούς Χριστός» αναδημοσίευσε την ανάρτηση του CNN γράφοντας: «Γιατί υποθέτετε ότι είμαι ψεύτικος;», και πυροδότησε διάφορες χιουμοριστικές αντιδράσεις από άλλους χρήστες.

Και ο Άγιος Βασίλης στο Twitter;

«Ακόμα περιμένω τον Άγιο Βασίλη να έρθει στο Twitter… Ξέρω ότι είναι πραγματικός!», έγραψε ένας, ενώ πολλοί έσπευσαν να πουν ότι «πιστεύουν» πως πρόκειται για αληθινό λογαριασμό: «Ακολουθώ τον λογαριασμό από το 2010 και έχεις τον λογαριασμό από το 2006. Ποιος μπορεί να πει ότι δεν είσαι ο πραγματικός Ιησούς πλέον; Σου αξίζει το σήμα», έγραψε κάποιος. Άλλος είπε ότι «ο πραγματικός Ιησούς δεν θα χρειαζόταν να αγοράσει το μπλε σήμα του. Καλή προσπάθεια, πάντως» ενώ κάποιος είπε: «Αν είσαι ο πραγματικός Ιησούς, ποιον αριθμό σκέφτομαι τώρα;» Επί του παρόντος, ο λογαριασμός, που γράφει στις πληροφορίες του ότι είναι «ξυλουργός, θεραπευτής, θεός», έχε συγκεντρώσει 788.9 χιλιάδες ακόλουθους στο Twitter. Μάλιστα, για να μην παραβιάσει τους κανόνες του Έλον Μασκ, ο «Ιησούς Χριστός» έχει γράψει ρητά στο προφίλ του ότι είναι «παρωδία», αναφέροντας έτσι ότι δεν ισχυρίζεται πως πραγματικά είναι ο Ιησούς, αλλά ότι πρόκειται για χιουμοριστικό λογαριασμό.

«Όλο αυτό το τσίρκο στο Twitter πρέπει να σταματήσει»

Ο Μασκ είχε πει ότι τα προφίλ που παριστάνουν κάποιον άλλον θα πρέπει να αναφέρουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για χιούμορ, αλλά τώρα, μετά από το νέο μπέρδεμα που έχει προκληθεί και από το νέο σήμα που τελικά πήρε πίσω, έγραψε ότι από εδώ και πέρα, όσοι κάνουν τέτοιο χιούμορ θα πρέπει να γράφουν «παρωδία» και στο όνομά τους, όχι μόνον στις πληροφορίες του λογαριασμού τους. Πάντως, σύμφωνα με τον μεγιστάνα, «ένα πράγμα είναι σίγουρο: [το Twitter] δεν είναι βαρετό!» «Όλο αυτό το τσίρκο στο Twitter πρέπει να σταματήσει… Βλάπτει την εικόνα της μάρκας (της Tesla)», δήλωσε ο αναλυτής Νταν Άιβς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις