Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σπαζοκεφαλιά για την Αστυνομία ο εντοπισμός ηλικιωμένου ληστή τραπεζών “με τη χειροβομβίδα”
ΕΛΛΑΔΑ

Σπαζοκεφαλιά για την Αστυνομία ο εντοπισμός ηλικιωμένου ληστή τραπεζών “με τη χειροβομβίδα”

Ληστεύει ανά μήνα!

«Πονοκέφαλος» στην Αστυνομία, από τη δράση, στις αρχές, μάλιστα, κάθε μήνα (!), ενός ληστή τραπεζών, που δείχνει… ηλικιωμένος και ισχυρίζεται μπροστά στους σαστισμένους ταμίες των υποκαταστημάτων ότι «κρατάει χειροβομβίδα»!

Πέτρος Καρσιώτης

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στις 09:50 το πρωι της Τετάρτης, ο άγνωστος, μυστηριώδης ηλικιωμένος, που ακολουθεί πανομοιότυπο τρόπο ληστειών, μπήκε σε υποκατάστημα τράπεζας, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Αγίας Βαρβάρας, στο Παλαιό Φάληρο. Φορούσε μάσκα κορονοϊού, περίμενε τη σειρά του και όταν έφθασε η σειρά του να βρεθεί μπροστά στα γκισέ, επανέλαβε αυτό που είχε διαπράξει περίπου ένα μήνα πριν σε άλλη τράπεζα στη Νέα Σμύρνη. Απείλησε φραστικά τον ταμία ότι «κρατάει χειροβομβίδα», σφίγγοντας κάποιο απροσδιόριστο αντικείμενο, στο χέρι του, πήρε τα λιγοστά χρήματα, που υπήρχαν εκείνη την ώρα στο ταμείο, 240 ευρώ και έφυγε. Από τους υπευθύνους του υποκαταστήματος ενημερώθηκε αμέσως η Αστυνομία, ξεκίνησαν αναζητήσεις στους γύρω δρόμους με βάση τα χαρακτηριστικά, που δόθηκαν, αλλά δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι είδαν και μελέτησαν το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας, διαπίστωσαν ότι ο ληστής «με τη χειροβομβίδα», είναι ο ίδιος, που είχε «χτυπήσει» στις 7 Οκτωβρίου, το υποκατάστημα Τράπεζας στη Νέα Σμύρνη! Ο δράστης, εκείνη την ημέρα, με την ίδια αμφίεση, είχε εισβάλει σε υποκατάστημα επί της οδού Ελ. Βενιζέλου, και πάλι με φραστική απειλή ότι κρατάει χειροβομβίδα, άρπαξε από το ταμείο, άγνωστο ποσό και εξαφανίστηκε στα στενά της περιοχής.

Μάσκα, ροζ πουκάμισο, τζιν παντελόνι

Φορούσε ιατρική μάσκα, ροζ πουκάμισο και τζιν παντελόνι κι έδινε την εικόνα του μεσήλικα έως… ηλικιωμένου. Μπήκε σαν πελάτης στην τράπεζα, αλλά γρήγορα, έφτασε σε ένα γκισέ και με την απειλή φραστικής απειλής και ενός άγνωστου αντικειμένου στο δεξί του χέρι, απαίτησε από τον υπάλληλο να του βάλει σε μια νάιλον τσάντα τα χρήματα, που είχε στο ταμείο. Όπως φαίνεται σε βίντεο, αρχικά ο άγνωστος, προσποιήθηκε ότι θα έκανε κάποια κίνηση στο ΑΤΜ. Όταν άδειασε, όμως, το γκισέ, κινήθηκε γρήγορα προς τον ταμία και του ζήτησε τα χρήματα.

Κατά τη διάρκεια της ληστείας, που διήρκησε λίγα δευτερόλεπτα, ο άγνωστος δείχνει νευρικός και επιχειρεί να φύγει, όταν διαπιστώνει ότι ο ταμίας ετοιμάζεται να του δώσει και άλλα χρήματα, οπότε… επιστρέφει να τα πάρει! Η ληστεία εκείνη είχε γίνει στις 11:30 το πρωί της Παρασκευής, 7 Οκτωβρίου, με την τωρινή να γίνεται στις 9 Νοεμβρίου. Αστυνομικοί της Ασφάλειας προσπαθούν να φθάσουν στην ταυτότητά του μέσα από τη μελέτη των βίντεο των υποκαταστημάτων όπου εμφανίστηκε αλλά και από το υλικό καμερών στα γύρω στενά των Τραπεζών, εκεί απ’ όπου εξαφανίζεται σαν… φάντασμα! Οι Αρχές αναζητούν τον δράστη εξετάζοντας καρέ – καρέ βίντεο από την τράπεζα αλλά και από κάμερες που υπάρχουν περιμετρικά του τραπεζικού καταστήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις