Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διέρρηξαν γνωστό κοσμηματοπωλείο της Ύδρας
ΕΛΛΑΔΑ

Διέρρηξαν γνωστό κοσμηματοπωλείο της Ύδρας

Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες

Ανάστατοι οι επαγγελματίες στο κοσμοπολίτικο νησί της Υδρας από την κινηματογραφική διάρρηξη γνωστού κοσμηματοπωλείου. Η νυχτερινή εισβολή αγνώστων «χρυσοδάκτυλων», ενώ το κατάστημα, που βρίσκεται, κατά πληροφορίες στο λιμάνι της μαγευτικής Υδρας, ήταν κλειστό, έλαβε χώρα, ξημερώματα.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, γύρω στις 3 το πρωί, οι δράστες, βάσει οργανωμένου και μελετημένου σχεδίου, βρέθηκαν στην πίσω πλευρά του πασίγνωστου κοσμηματοπωλείου. Μετα τις πρώτες προσπάθειες εισχώρησης στο εσωτερικό για να φθάσουν στο κατάστημα και ιδιαίτερα στις προθήκες με τα κοσμήματα, τέθηκε σε λειτουργία ο συναγερμός του καταστήματος. Το γεγονός αυτό, καθώς δεν υπήρχε και κίνηση στην ευρύτερη περιοχή, λόγω και των καιρικών φαινομένων, δεν πτόησε τους εισβολείς. Αντίθετα, συνέχισαν τη ληστρική εισβολή και κατάφεραν κατά τρις πληροφορίες να αρπάξουν κοσμήματα και μετρητά.

Οι έρευνες των Αρχών, Αστυνομίας και Λιμενικού βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς εξετάζεται και βιντεοληπτικό υλικό με δύο στόχους. Να εντοπιστούν οι διαρρήκτες του κοσμηματοπωλείου ακριβώς την ώρα της εισβολής, αλλά και προηγούμενες ημέρες, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι έχουν επισκεφθεί το κατάστημα παριστάνοντας δήθεν τους πελάτες για να κάνουν την κατόπτευση. Το Λιμενικό Σώμα παίρνει μέρος στην έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσει αν οι «χρυσοδάκτυλοι», έχουν διαφύγει από την ΄Υδρα ακτοπλοϊκώς. Η κινηματογραφική διάρρηξη στο λιμάνι της Υδρας, έρχεται λίγες ημέρες από την εξιχνίαση παρόμοιας διάρρηξης κοσμηματοπωλείου, στο Κορδελιό.

Με κλεμμένο φορτηγό

Με ένα  κλεμμένο φορτηγό, που χρησιμοποίησαν  δύο χρόνια πριν, οι δράστες, είχαν καταφέρει να γκρεμίσουν τα προστατευτικά ρολά και να μπουν στο κοσμηματοπωλείο. Οι εισβολείς, που φορούσαν κουκούλες για να κρύβουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, κατάφεραν, τότε,  να αρπάξουν  κοσμήματα και ρολόγια, αξίας περίπου 120.000 ευρώ. Δύο χρόνια μετά, ταυτοποιήθηκαν οι δύο εμπλεκόμενοι της ληστρικής εισβολής.

Μετά την εισβολή, είχαν εγκαταλείψει το φορτηγάκι-«πολιορκητικό κριό», για τον θρυμματισμό της βιτρίνας και των ρολών, ενώ το ΙΧΕ με το οποίο διέφυγαν,  είχε βρεθεί πυρπολημένο από τους δράστες για να μην εντοπιστούν αποτυπώματα και στοιχεία DNA. Παρόλα αυτά, οι αστυνομικοί έφθασαν στην ταυτοποίηση δύο Ρομά, ηλικίας 31 και 27 ετών, ενώ  γίνεται προσπάθεια να ταυτοποιηθούν και οι συνεργοί τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις