Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Twitter απολύσεις: Ο Τζακ Ντόρσεϊ ζητά συγνώμη από το προσωπικό
ΚΟΣΜΟΣ

Twitter απολύσεις: Ο Τζακ Ντόρσεϊ ζητά συγνώμη από το προσωπικό

Twitter απολύσεις: «Αντιλαμβάνομαι πως πολλοί είναι θυμωμένοι μαζί μου. Έχω την ευθύνη για το γιατί όλοι βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση»

Ο συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, ζήτησε συγνώμη για τις «γρήγορες» εξελίξεις στο Twitter μετά τις μαζικές απολύσεις στην πρώην εταιρεία του. Το μισό προσωπικό του κολοσσού των social media απολύθηκε, μια μόλις εβδομάδα αφότου ο Έλον Μασκ έγινε ο νέος ιδιοκτήτης σε συμφωνία που κόστισε 44 δισ. δολάρια. Ο Μασκ είπε ότι «δεν είχε άλλη επιλογή» από το να μειώσει το εργατικό δυναμικό καθώς η εταιρεία χάνει περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα. Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο microblogging, ο Ντόρσεϊ μίλησε για πρώτη φορά δημόσια και είπε ότι το προσωπικό του Twitter «είναι δυνατό και ανθεκτικό. Θα βρίσκουν πάντα έναν τρόπο, όσο δύσκολη κι αν είναι η στιγμή» ανέφερε. «Αντιλαμβάνομαι πως πολλοί είναι θυμωμένοι μαζί μου. Έχω την ευθύνη για το γιατί όλοι βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση: μεγάλωσα το μέγεθος της εταιρείας πολύ γρήγορα. Ζητώ συγγνώμη για αυτό» είπε.

«Είμαι ευγνώμων και αγαπώ όλους όσοι έχουν δουλέψει στο Twitter. Δεν περιμένω να είναι αμοιβαίο αυτή τη στιγμή…ή ποτέ…και καταλαβαίνω»

Η δήλωσή του φάνηκε να επιβεβαιώνει την ανάγκη για απολύσεις στην εταιρεία. Ο 45χρονος Ντόρσεϊ υποστήριξε την εξαγορά του Μασκ, εξάλλου. Τον Απρίλιο, όταν ο Μασκ ξεκίνησε για πρώτη φορά την αγορά του Twitter, ο Ντόρσεϊ είπε ότι ο 51χρονος ήταν η «μοναδική λύση που εμπιστεύομαι» και ότι αυτός ήταν ο σωστός δρόμος. «Το πιστεύω με όλη μου την καρδιά» είχε πει. Ο Ντόρσεϊ δημιούργησε το Twitter το 2006 μαζί με τους Έβαν Γουίλιαμς, Μπιζ Στόουν και Νόα Γκλας. Έστειλε το πρώτο Tweet της εταιρείας, γράφοντας «απλώς στήνω το twttr μου».

Παρά τις απολύσεις, ο Μασκ είπε ότι οι πολιτικές της εταιρείας παραμένουν «απολύτως αμετάβλητες» ωστόσο στον απόηχο των περικοπών σχεδόν 3.500 εργαζομένων, πολλές μεγάλες εταιρείες σταμάτησαν τη συνεργασία με το Twitter τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των Volkswagen, General Motors και Pfizer. Σχεδόν όλα τα έσοδα του Twitter προέρχονται αυτήν τη στιγμή από διαφημίσεις και ο Μασκ αναζητά τρόπους να μειώσει το κόστος και να κερδίσει χρήματα με διαφορετικούς τρόπους από την πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων χρέωσης μηνιαίας συνδρομής 8 δολαρίων για συγκεκριμένους χρήστες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις