Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

29

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξάρχεια επεισόδια – μετρό: Συνελήφθησαν 16 άτομα
ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια επεισόδια – μετρό: Συνελήφθησαν 16 άτομα

Εξάρχεια επεισόδια - μετρό: Κατά τη χθεσινή διαμαρτυρία, κάποιοι συγκεντρωθέντες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με μπογιές, πέτρες, καδρόνια, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν 16 άτομα

Πραγματοποιήθηκαν 16 συλλήψεις κατά την χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για την κατασκευή σταθμού μετρό στην πλατεία Εξαρχείων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως το απόγευμα -19.00- της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου 2022, μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση περίπου 400 ατόμων  στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για την συνάθροιση είχε εκδοθεί και κοινοποιηθεί στους οργανωτές, απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών -σύμφωνα με το νόμο 4703/2020 περί «Δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων»- για την οριοθέτηση τυχόν πορείας σε μία λωρίδα κυκλοφορίας, προκειμένου να μην παρακωλυθεί η κίνηση των οχημάτων, η οποία και γνωστοποιήθηκε την 19:30 ώρα στους συγκεντρωθέντες από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ., στις 20.10, οι συγκεντρωθέντες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με μπογιές, πέτρες, καδρόνια, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, προκειμένου να τις διασπάσουν και να καταλάβουν όλο το οδόστρωμα, διαταράσσοντας έτσι την κυκλοφορία του κέντρου της Αθήνας. Οι αστυνομικές δυνάμεις, απώθησαν τους επιτιθέμενους με περιορισμένη χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση και οι συγκεντρωμένοι διασκορπίσθηκαν μέσω της οδού Ασκληπιού στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, όπου διασπάσθηκαν σε μικρότερες ομάδες.

Μέχρι την 20:30 ώρα, ομάδες ατόμων, περιμετρικά της πλατείας Εξαρχείων, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων τους οποίους χρησιμοποίησαν ως οδοφράγματα και εκδήλωσαν διαδοχικές επιθέσεις στις αστυνομικές δυνάμεις με μολότοφ, πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, προξενώντας παράλληλα φθορές και σε σταθμευμένο όχημα στο σημείο, ενώ κατασχέθηκαν ξύλινο κοντάρι, αντιασφυξιογόνος μάσκα και κράνος μοτοσικλέτας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 16 ατόμων

Στη συνέχεια και περί την 23:30 ώρα, ομάδες ατόμων εκδήλωσαν εκ νέου επιθέσεις προς τις αστυνομικές δυνάμεις ρίπτοντας πάνω από 100 βόμβες μολότοφ, καθώς και πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα από εμπρησμό να προκληθεί και η ολοσχερής καταστροφή σταθμευμένου οχήματος, ενώ στο σημείο βρέθηκε και κατασχέθηκε αυτοσχέδιος εμπρηστικός εκρηκτικός μηχανισμός. Συνολικά συνελήφθησαν -16- άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της αντίστασης, απείθειας, διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας σωματικών βλαβών, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων. Την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις