Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο: «Δεν παρασυρόμαστε από την Τουρκία» απαντά ο Πλακιωτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο: «Δεν παρασυρόμαστε από την Τουρκία» απαντά ο Πλακιωτάκης

Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο: Η Ελλάδα δεν θα παρασυρθεί από τα «παιχνίδια που επιδιώκει η Τουρκία στο Αιγαίο», δήλωσε ο ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης

Νωρίτερα το μεσημέρι επεισόδιο σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σάμου με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, το οποίο έκανε επικίνδυνους ελιγμούς κοντά σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Έτσι, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, έστειλε το μήνυμα ότι η «Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, χωρίς να παρασυρθεί στα παιχνίδια που επιδιώκει η Τουρκία στο Αιγαίο» για το περιστατικό της τουρκικής προκλητικότητας στη Σάμο και το ναυάγιο στο στενό του Καφηρέα. Σχολιάζοντας τις τελευταίες κινήσεις της Άγκυρας, ο υπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής, προκαλεί, εισερχόμενο στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα, επιθυμώντας ίσως να προκαλέσει κάποιο επεισόδιο».

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Πλακιωτάκη:

«Μέσα σ’ ένα 24ωρο, αφενός η Τουρκία εξακολουθεί να επιτρέπει στα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών να στέλνουν συνανθρώπους μας στο θάνατο, με την Ελλάδα να σώζει όσο περισσότερους μπορεί και αφετέρου, σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής, προκαλεί, εισερχόμενο στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα, επιθυμώντας ίσως να προκαλέσει κάποιο επεισόδιο. Τα στελέχη του Λιμενικού αντέδρασαν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, χωρίς να παρασυρθεί στα παιχνίδια που επιδιώκει η Τουρκία στο Αιγαίο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις