Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ριφιφί στο Χαλάνδρι: Πώς πιάστηκε ο ένας δράστης – Έρευνες για τους άλλους δύο
ΕΛΛΑΔΑ

Ριφιφί στο Χαλάνδρι: Πώς πιάστηκε ο ένας δράστης – Έρευνες για τους άλλους δύο

Ριφιφί στο Χαλάνδρι: Τους "πρόδωσε" ο θόρυβος 

Στα… πράσα πιάστηκε 48χρονος Αλβανός, όταν επιχείρησε με δύο συνεργούς του που διέφυγαν να «αδειάσουν» κατάστημα με κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές, στο Χαλάνδρι με τη μέθοδο του «ριφιφί».

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο 48χρονος και οι συνεργοί του, έχοντας στοχοποιήσει το κατάστημα γνωστής αλυσίδας ηλεκτρονικών ειδών στη χώρα μας και αφού είχαν κάνει από πριν κατοπτεύσεις στο σημείο, παριστάνοντας προφανώς τους πελάτες, αποφάσισαν να δράσουν ξημερώματα. Εξοπλισμένοι με σκεπάρνι, κατσαβίδι, ηλεκτρικό τροχό και δισκάκια, έφθασαν αθέατοι σε διπλανό οίκημα και αφού παραβίασαν την είσοδο βρέθηκαν στο εσωτερικό του.

Από εκεί, με τη χρήση του τροχού άνοιξαν μεγάλη τρύπα για να εισχωρήσουν στο κατάστημα με τα κινητά τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τους “πρόδωσε” ο θόρυβος

Όμως, ο θόρυβος από όλες αυτές τις «εργασίες» έγινε αντιληπτός από περιοίκους και ενημερώθηκε η Αστυνομία για να επέμβει και να διαπιστώσει τι συνέβαινε στο εσωτερικό του καταστήματος. Δόθηκε εντολή στο πλήρωμα περιπολικού που βρισκόταν πιο κοντά στο κατάστημα να πλησιάσει. Όταν έφθασαν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το κατάστημα με τα κινητά τηλέφωνα είχε παραβιαστεί με «ριφιφί» και επενέβησαν αμέσως. Οι δύο από τους τρεις δράστες όταν αντελήφθησαν την παρουσία των αστυνομικών, πρόλαβαν να διαφύγουν. Οι αστυνομικοί, που μπήκαν στον ακάλυπτο χώρο, βρήκαν εκεί τον 48χρονο και τον συνέλαβαν.

Στα εργαστήρια για αποτυπώματα

Συνεχίζοντας την έρευνα στον χώρο βρήκαν και κατάσχεσαν τον τροχό, το σκεπάρνι το κατσαβίδι και τα δισκάκια, τα οποία παραδόθηκαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να βρεθούν αποτυπώματα και να καταστεί πιο ευχερής η ταυτοποίηση των άλλων δύο δραστών. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση ο 48χρονος Αλβανός, συνελήφθη επ αυτοφώρω για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Ειδικότερα», προσθέτει η Αστυνομία «πρώτες πρωινές ώρες της 29-10-2022 στο Χαλάνδρι, ο 48χρονος από κοινού με δύο δράστες οι οποίοι αναζητούνται, παραβίασαν με τη μέθοδο διάτρησης τοίχου (ριφιφί) κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών και αφαίρεσαν πλήθος κινητών τηλεφώνων. Ανωτέρω αστυνομικοί που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν τον 48χρονο σε ακάλυπτο χώρο και αφού τον ακινητοποίησαν τον οδήγησαν στο Τ.Α. Χαλανδρίου όπου και τον συνέλαβαν. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σημείο τα κλοπιμαία και διαρρηκτικά εργαλεία (σκεπάρνι, κατσαβίδι, ηλεκτρικός τροχός με δισκάκια)».

Σεσημασμένος για ληστεία

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση διαπίστωσαν ότι ο 48χρονος ήταν «γνώριμος» των Αρχών, καθώς στο παρελθόν έχει συλληφθεί για ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων και ναρκωτικών. «Ο συλληφθείς», καταλήγει η Αστυνομία, «οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών συνεχίζεται».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις