Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βιασμοί σε υποβρύχια της Βρετανίας: Καταγγελίες για ξύλο και σεξουαλικές επιθέσεις γυναικών
ΚΟΣΜΟΣ

Βιασμοί σε υποβρύχια της Βρετανίας: Καταγγελίες για ξύλο και σεξουαλικές επιθέσεις γυναικών

Βιασμοί σε υποβρύχια της Βρετανίας: "Είσαι Νο6 στη λίστα βιασμού"

Σοβαρό πλήγμα στο κύρος του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας αλλά και αποτροπιασμό σε όλη τη χώρα προκαλούν οι σοβαρές και σοκαριστικές καταγγελίες για περιστατικά εκφοβισμού, σεξουαλικής παρενόχλησης και επιθέσεων σε βάρος γυναικών που υπηρετούν σε υποβρύχια, από αξιωματικούς όλων των βαθμίδων. Ο αρχηγός του σώματος διέταξε έρευνα καθώς γυναίκες που υπηρέτησαν ή υπηρετούν ακόμη προχώρησαν σε αποκαλύψεις μιλώντας στην Daily Mail . Ο ναύαρχος, σερ Πεν Κιν, Πρώτος Άρχοντας της Θάλασσας, χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς ”απεχθείς”, προσθέτοντας σύμφωνα με το BBC, ότι ”η σεξουαλική παρενόχληση δεν έχει θέση στο Βασιλικό Ναυτικό και δεν θα γίνει ανεκτή…Όποιος είναι ένοχος θα λογοδοτήσει”.

Σύμφωνα με τις ισχυρισμούς των γυναικών που μιλούν αναλυτικά στην βρετανική εφημερίδα για όσα συμβαίνουν σε υποβρύχια του Π.Ν., άνδρες μέλη των πληρωμάτων έχουν συντάξει ακόμη και λίστες με τα ονόματα γυναικών που καθορίζουν τη σειρά με την οποία θα βιαστούν σε περίπτωση καταστροφικού γεγονότος.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της ‘Σόφι’ που μιλάει στην Daily Mail

Την χτύπησαν, την άφησαν αναίσθητη και όταν συνήλθε το τζιν και το εσώρουχό της ήταν κατεβασμένα. Οι φριχτές μαρτυρίες σε έκθεση του Κοινοβουλίου.

black and white short coated dog on gray wooden dock during daytime
Γροθιές στα νευρά, επίδειξη γεννητικών οργάνων, απειλές

“Όταν είσαι σε περιπολία, οι ανώτεροι αξιωματικοί είναι ο Θεός. Δεν μπορείς να πάρεις τηλέφωνο και να κάνεις παράπονα. Δεν μπορείς να πεις ότι δεν είσαι ευχαριστημένη με τη συμπεριφορά κάποιου. Δεν μπορείς να στείλεις email. Αυτοί για σένα είναι ο Θεός. Ελέγχουν αν κοιμάσαι, αν τρως, ελέγχουν τα πάντα. Θα το χρησιμοποιούσαν όλα ως τακτική εκφοβισμού. Η ηγεσία ήταν τοξική”, αναφέρει. Όπως αφηγείται σε μια από τις πρώτες της περιπολίες, όταν ήταν μία από τις μόλις τρεις γυναίκες σε ένα πλήρωμα 365 ατόμων, ισχυρίζεται ότι βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν ‘επιθετικό’ που σε μια έκρηξη οργής πέταξε προς το μέρος της ένα ντοσιέ και την αποκάλεσε “μ…ι”. Κάτι που όπως λέει το έκαναν και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί. “Μπορεί να σε αποκαλούσαν έτσι σε ωραία βάση…Αλλά ήμουν αποφασισμένη να μην τα παρατήσω”.

Η κατάσταση όμως γινόταν συνεχώς χειρότερη. Όπως λέει, ενώ εκτελούσε το κρίσιμο έργο της επάνδρωσης του περισκοπίου του υποβρυχίου, δέχθηκε σωματική επίθεση. «[Οι ανώτεροι αξιωματικοί] προσπαθούσαν να σε κάνουν να πάρεις τα μάτια σου από το περισκόπιο κάτι που δεν επιτρέπεται’ όπως με το να βάζουν τα γεννητικά τους όργανα στην τσέπη του παντελονιού της. ‘Την πρώτη φορά είπα «Τι κάνεις;» και μου έδωσαν το μάθημά μου με μια γροθιά στο νεφρό”. Άλλες φορές συνάδελφοί της, μεταξύ των οποίων ανώτεροι αξιωματικοί όπως ισχυρίζεται, για να της αποσπάσουν τη προσοχή μπορεί να τις έγλυφαν τα αυτιά ή να άρχιζαν να την φιλούν στον λαιμό. Αλλά δεν υπήρχε καμία προσφυγή στο ανθρώπινο δυναμικό ή σε συνδικάτο, όπως λέει η Σόφι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις