Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Βαθμολογία UEFA: Ταβάνι η 19η θέση για την Ελλάδα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βαθμολογία UEFA: Ταβάνι η 19η θέση για την Ελλάδα

Βαθμολογία UEFA: Μέχρι και την 19η θέση μπορεί να φτάσει η Ελλάδα φέτος στο UEFA Ranking. Τι σημαίνει αυτό και γιατί είναι καταστροφικό.

Το γκολ που έβαλε η Φράιμπουργκ στις καθυστερήσεις κόντρα στον Ολυμπιακό δεν έκανε μόνο ζημιά στους πρωταθλητές Ελλάδας, αφήνοντάς τους εκτός Ευρώπης. Το γεγονός ότι οι Πειραιώτες έμειναν από νωρίς εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ολοκληρώνει με τον πιο άσχημο τρόπο μια καταστροφική χρονιά για τις ομάδες της χώρας μας στους θεσμούς της γηραιάς ηπείρου. Πλέον, για φέτος, η Ελλάδα έχει ταβάνι την 19η θέση στο UEFA Ranking, καθώς πέρα από την Κροατία δεν μπορεί να προσπεράσει καμία άλλη χώρα. Τι σημαίνει αυτό; Πρακτικά ακόμα τίποτα, καθώς η UEFA έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές από τη σεζόν 2024-25, πράγμα που σημαίνει πως κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τώρα τι θα συμβεί.

Αν ισχύσει ό,τι και στην περίοδο 2023-24, τότε η Ελλάδα χάνει το δεύτερο εισιτήριο του Champions League, που κέρδισε φέτος. Από την 18η θέση, έως και την 28η δεν αλλάζει το παραμικρό. Δηλαδή…

  • Ο πρωταθλητής στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League
  • Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League
  • Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League
  • Εάν ο Κυπελλούχος έχει εξασφαλισμένη θέση στο Champions League τότε το εισιτήριο πάει στην ομάδα που έχει τερματίσει ψηλότερα στην βαθμολογία.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις