Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μάριος Θεμιστοκλέους: Έκοψε το κάπνισμα και βλέπει… μαραθώνιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάριος Θεμιστοκλέους: Έκοψε το κάπνισμα και βλέπει… μαραθώνιο

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας έχει ανακτήσει τις αντοχές του όπως παραδέχεται ο ίδιος

Σε ένα σημαντικό βήμα προς την ευζωία του προέβη πριν από πέντε χρόνια ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κόβοντας το τσιγάρο και τώρα βλέπει τα βελτιωτικά αποτελέσματα στον οργανισμό του με τις αντοχές που έχει ανακτήσει.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν από μια πενταετία αποφάσισε να κόψει το τσιγάρο και να ξεκινήσει την άθληση. «Πέντε χρόνια μετά δεν έχω κάνει κρίση οξείας βρογχίτιδας, έχω ρυθμίσει τριγλυκερίδια χωρίς φαρμακευτική αγωγή και έχω τερματίσει 5 Μαραθώνιους!», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Μάλιστα έτρεψε προχθές στον αγώνα Ironman 70.3 που διοργάνωσε ο δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τρέξιμο, ποδηλασία και κολύμβηση και τώρα είναι έτοιμος να λάβει μέρος και στον μεγάλο μαραθώνιο της Αθήνας.

Ειδικότερα, ο κ. Θεμιστοκλέους έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook:

Πέντε χρόνια πριν (9 Μαΐου 2017) αποφάσισα να κόψω το κάπνισμα και να ξεκινήσω την άθληση. Πέντε χρόνια μετά δεν έχω κάνει κρίση οξείας βρογχίτιδας (έκανα τουλάχιστον μία κάθε χρόνο), έχω ρυθμίσει τριγλυκερίδια χωρίς φαρμακευτική αγωγή, και έχω τερματίσει 5 Μαραθώνιους. Σήμερα τα κατάφερα και είμαι και επίσημα Ironman 70.3.

Συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους όπως ξεκίνησα και εγώ, τον οδηγό στα 5 χιλιόμετρα (Nhs From couch to 5k) και εγγυώμαι πως είναι απόλυτα εφικτό και άπειρα διασκεδαστικό! Τα λέμε στο Μαραθώνιο της Αθήνας. Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο μας Grigoris Konstantellos που συνέβαλε στη διοργάνωση στην πόλη μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις