Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο: “Τα αποθέματα πρέπει να μοιραστούν με το Δίκαιο της Θάλασσας”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο: “Τα αποθέματα πρέπει να μοιραστούν με το Δίκαιο της Θάλασσας”

«Παίζει διάφορα παιχνίδια με κάποια επιτυχία» είπε για τον Τούρκο πρόεδρο ο Λόρδος Όουεν

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Λόρδος Όουεν, έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε στα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, τονίζοντας πως τα ενεργειακά αποθέματα πρέπει να μοιραστούν ανάμεσα στα κράτη που εμπλέκονται με βάση όσα ορίζει το Δίκαιο της θάλασσας. «Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει φυσικό αέριο και πετρέλαιο στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στα τουρκικά ύδατα, της Κύπρου, της Συρίας, του Λιβάνου, του Ισραήλ και της Αιγύπτου. Πρέπει όλοι να συμφωνήσουν, διαφορετικά είναι αδύνατον να υπάρξει οικονομική συνεκμετάλλευση. Αυτά τα σημαντικά ενεργειακά αποθέματα πρέπει να μοιραστούν με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, αναφέρθηκε στη στάση που τηρεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως ο Τούρκος πρόεδρος παίζει «παιχνίδια», προκειμένου να πάρει αυτό του θέλει και πως μέχρι στιγμής έχει σημειώσει «μια κάποια επιτυχία». «Ο Ερντογάν το ξέρει αυτό, δεν είναι ηλίθιος και παίζει διάφορα παιχνίδια με κάποια επιτυχία. Αλλά είναι η ώρα να δείξει την αφοσίωση του στο ΝΑΤΟ και να εκφράσει αυτή την πίστη», είπε ο πρώην Βρετανός ΥΠΕΞ. Επίσης, πρόσθεσε με νόημα πως «το να είσαι μέλος του ΝΑΤΟ δεν είναι δικαίωμα. Έχει υποχρεώσεις μέσα από τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και πρέπει να του το υπενθυμίσουμε αυτό».






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις