Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λεξ – επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: “Βροχή” από μολότοφ μετά τη συναυλία
ΕΛΛΑΔΑ

Λεξ – επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: “Βροχή” από μολότοφ μετά τη συναυλία

Λεξ - επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι πέριξ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, μετά τη συναυλία του ράπερ «Λεξ». Λίγη ώρα μετά τη λήξη της συναυλίας του ράπερ, που συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό ατόμων, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών που βρίσκονταν στην περιοχή του ΑΠΘ.

Στους δρόμους πέριξ του πανεπιστημίου σημειώθηκαν επεισόδια, καθώς η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης στην επίθεση των κουκουλοφόρων.

Πάνω από 27.000 στη συναυλία στο Καυτανζόγλειο

Το βράδυ της Παρασκευής περισσότεροι από 27.000, νέοι κυρίως σε ηλικία, κατέκλυσαν το Καυτανζόγλειο Στάδιο, παραληρώντας με τους στίχους του δημοφιλούς καλλιτέχνη. Χιλιάδες πυρσοί άναψαν με τη εμφάνιση του καλλιτέχνη στη σκηνή και η Θεσσαλονίκη σείστηκε στο σύνθημα “ΛΕΞ όρμα τους”. O ΛΕΞ ήρθε με το… ΜΕΤΡΟ, όπως ονομάζεται και ο νέος του δίσκος και “προκάλεσε” τη μεγαλύτερη συναυλία που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη εδώ και αρκετά χρόνια.  Πριν εμφανιστεί ο καλλιτέχνης, στη σκηνή κλήθηκαν και ανέβηκαν οι απεργοί της Μαλαματίνας, οι οποίοι κατήγγειλαν τις απολύσεις και τις εργασιακές συνθήκες στη μονάδα όπου εργάζονται. Ακολούθησαν γυναίκες που μίλησαν για τους βιασμούς και τα αυξανόμενα περιστατικά κακοποίησης σε βάρος γυναικών. Πυρσοί, καπνογόνα και παλμός δυνατός, σαν τα τραγούδια του καλλιτέχνη, που ξεκίνησε από το συγκρότημα “Αστέρια του Βορρά” έδωσαν στη Θεσσαλονίκη ένα κλίμα γιορτής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις