Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

26

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πλαφόν στο φυσικό αέριο: Η πρόταση του Μάριο Ντράγκι στη Σύνοδο Κορυφής
ΚΟΣΜΟΣ

Πλαφόν στο φυσικό αέριο: Η πρόταση του Μάριο Ντράγκι στη Σύνοδο Κορυφής

Πλαφόν στο φυσικό αέριο: Όσα δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

O Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι κατά τη χθεσινή παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υιοθετηθεί πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και να γίνει πράξη η μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Ο απερχόμενος Ιταλός πρωθυπουργός τάχθηκε κατά των αυτόνομων πρωτοβουλιών εκ μέρους χωρών που διαθέτουν μεγαλύτερο δημοσιονομικό περιθώριο, διότι η προσέγγιση αυτή μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε ό,τι αφορά την ενότητα της Ευρώπης.

Ο Ντράγκι τάχθηκε, επίσης, υπέρ της έγκρισης κοινών, ευρωπαϊκών δαπανών, ώστε να αντιμετωπιστεί η φάση της οικονομικής ύφεσης. «Δεν πρόκειται για θέμα αλληλεγγύης, αλλά για προστασία της εσωτερικής αγοράς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη να εγκριθεί ένα ισχυρό ευρωπαϊκό ταμείο, με στόχο όχι μόνον τις επενδύσεις, αλλά και την συγκράτηση των τιμών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις