Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπερλουσκόνι – Πούτιν: Ουκρανικά “πυρά” κατά του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας
ΚΟΣΜΟΣ

Μπερλουσκόνι – Πούτιν: Ουκρανικά “πυρά” κατά του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας

Μπερλουσκόνι - Πούτιν: Ο Μπερλουσκόνι αποκάλυψε προ ημερών σε βουλευτές του κόμματός του, της Forza Italia, ότι αναθερμάνθηκαν οι σχέσεις του με τον Πούτιν

Πυρά κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξαπέλυσε το Κίεβο μετά τα πρόσφατα εγκώμια του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Πρέπει να είναι υπό την επήρεια ρωσικής βότκας», σχολίασε σκωπτικά – και μάλιστα στα ιταλικά – στο Twitter ο Μιχαϊλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολόντιμιρ Ζελένσκι. Ο Μπερλουσκόνι αποκάλυψε προ ημερών σε βουλευτές του κόμματός του, της Forza Italia, ότι αναθερμάνθηκαν οι σχέσεις του με τον Πούτιν, ο οποίος μάλιστα του έστειλε 20 μπουκάλια βότκα για τα γενέθλιά του, ενώ συμπεριέλαβε τον Ρώσο πρόεδρο στους «πέντε πραγματικούς φίλους» του, σύμφωνα με ηχογράφηση της συνομιλίας του, που διέρρευσε στα ιταλικά ΜΜΕ.

Ο Ποντολιάκ έπλεξε το εγκώμιο της επί θύραις νέας πρωθυπουργού της Ιταλίας, της ακροδεξιάς Τζόρτζια Μελόνι, που διεμήνυσε στον Μπερλουσκόνι ότι η Ιταλία είναι μέρος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και «όποιος δεν συμφωνεί με αυτόν τον ακρογωνιαίο λίθο, δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος στην κυβέρνηση, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να συγκροτηθεί κυβέρνηση».

«Κάθε κρίση ανοίγει το δρόμο για τους πραγματικούς ηγέτες», σχολίασε ο σύμβουλος του Ζελένσκι, και η Μελόνι «δείχνει ποιες είναι οι πραγματικές αρχές και η κατανόηση των παγκόσμιων προκλήσεων. Ο καθένας διαλέγει το δρόμο του». Από την πλευρά της η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ιταλία εξέφρασε τη θλίψη της για τα εμπρηστικά σχόλια του Μπερλουσκόνι περιγράφοντάς τα ως «ιμπεριαλιστικά αυταρχικά σχόλια».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις