Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Eurovision 2023 Κύπρος: Ο Andrew Lambrou θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eurovision 2023 Κύπρος: Ο Andrew Lambrou θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού

Eurovision 2023 Κύπρος: Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου τον προσεχή Μάιο

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοίνωσε ότι σε συνέχεια της συμφωνίας που υπέγραψε με την Panik Records και σε συνεργασία με την City Pop Records Αυστραλίας, η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από τον Κυπριακής καταγωγής, δημοφιλή τραγουδιστή Andrew Lambrou, που εκπροσωπείται από την Saiko Management της Νέας Υόρκης. Ο διαγωνισμός του 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου τον προσεχή Μάιο.

Η παράδοση θέλει τη χώρα που κερδίζει τον διαγωνισμό τη μία χρονιά να τον φιλοξενεί την επόμενη. Ωστόσο η EBU απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει η διοργάνωση στην Ουκρανία, για λόγους ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι η διοργάνωση ανατέθηκε στη Βρετανία, τη χώρα που κατέλαβε την δεύτερη θέση. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης στο Instagram, ο πρώτος ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου, ο δεύτερος στις 11 Μαΐου, ενώ ο μεγάλος τελικός στις 13 Μαΐου.

https://twitter.com/escinsiders/status/1581959923553816578

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις