Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσία συντριβή αεροσκάφους: Su-34 έπεσε σε πολυώροφο κτίριο
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία συντριβή αεροσκάφους: Su-34 έπεσε σε πολυώροφο κτίριο

Ρωσία συντριβή αεροσκάφους: Το μαχητικό ήταν Su-34 σε εκπαιδευτική πτήση στην περιοχή της Αζοφικής Θάλασσας, ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης

Στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη σε ένα πολυώροφο κτίριο στην πόλη Γεΐσκ, της Ρωσίας, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο ρωσικό πρακτορείο TASS. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το αεροσκάφος ήταν ένα μαχητικό Su-34, από τα πιο προηγμένα της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, και ότι οι πιλότοι έκαναν χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων (όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στη φωτογραφία δεξιά της έκρηξης). Επίσης, το υπουργείο αναφέρει πως το αεροσκάφος μόλις είχε απογειωθεί για εκπαιδευτική πτήση και η πτώση οφείλεται σε ανάφλεξη μίας από τις μηχανές κατά τη φάση ανόδου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες.

Η πυρκαγιά που προκλήθηκε από τη συντριβή του αεροσκάφους εξαπλώθηκε σε μια ζώνη περίπου 2.000 τ.μ., σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Όπως θα δείτε και στα βίντεο που ανήρτησαν κάτοικοι της πόλης Γεΐσκ, η συντριβή ήταν αρκετά ισχυρή, με τις φλόγες και τους μαύρους καπνούς να κατακλύζουν την περιοχή. Οι κάτοικοι αναφέρουν πως το αεροσκάφος έπεσε σε πολυκατοικία εννέα ορόφων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις