Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Θεοδωρικάκος στον Αυτιά: Ό,τι και να κάνει η Τουρκία ο Έβρος είναι απροσπέλαστος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος στον Αυτιά: Ό,τι και να κάνει η Τουρκία ο Έβρος είναι απροσπέλαστος

Θεοδωρικάκος στον Αυτιά:Σε επαγρύπνηση για προβοκάτσια

«Ότι και να κάνει η Τουρκία ο Έβρος είναι απροσπέλαστος», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος μέσω τηλεοπτικής του παρέμβασης. Αναφερόμενος στην αποτρόπαιη εικόνα με τους 92 γυμνούς μετανάστες σε νησίδα του Έβρου, κυρίως Αφγανοί και ορισμένοι Σύριοι, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για «σοκαριστικό γεγονός» και «εικόνα απάνθρωπη που παραπέμπει στον μεσαίωνα». «Περιμένουμε στοιχειώδεις εξηγήσεις από την πλευρά της Τουρκίας» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μέσω του ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε ότι «τα τελευταία τριάμισι χρόνια η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή, έχει ενισχυθεί στρατιωτικά, οι Τούρκοι να ακολουθήσουν τον δρόμο της φιλίας και της συνεργασίας και να εγκαταλείψουν τέτοιου είδους συμπεριφορές». «Ό,τι και να κάνει η Τουρκία τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα. Δεν πρόκειται να περάσει κανείς, όποιο κόλπα και να βρει η απέναντι πλευρά», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Όσον αφορά την πιθανότητα προβοκάτσιας από πλευράς Τουρκίας, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει απόλυτη επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε περιστατικό – και δεν θα πούμε τίποτα άλλο».

Για τον βιασμό της 12χρονης στο Κολωνό: «Οι συλλήψεις θα συνεχιστούν»

Σχετικά με τη σοκαριστική υπόθεση των βιασμών της 12χρονης στο Κολωνό, ο Τάκης Θεοδωρικάκος υποσχέθηκε ότι «όλα θα έρθουν στο φως, όλοι οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Δεν ενδιαφέρουν οι ιδιότητες των ενόχων. Όποιος είναι εμπλεκόμενος και ύποπτος, θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης χωρίς δεύτερη κουβέντα». Σύμφωνα με τον υπουργό, «την ευθύνη των ερευνών την έχει η ανακριτική Αρχή και η Αστυνομία συνδράμει». Επίσης, υπογράμμισε πως «οι συλλήψεις θα συνεχιστούν», καθώς «ένταλμα αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις