Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Διαδικτυακές απάτες: “Αστροναύτης” απέσπασε 30.000 δολάρια «για να γυρίσει στη γη»
ΚΟΣΜΟΣ

Διαδικτυακές απάτες: “Αστροναύτης” απέσπασε 30.000 δολάρια «για να γυρίσει στη γη»

Απίστευτη ιστορία διαδικτυακής απάτης.

Ένας αυτοαποκαλούμενος αστροναύτης δήλωνε «εγκλωβισμένος» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και παρακάλεσε μια Γιαπωνέζα να πληρώσει το «εισιτήριο επιστροφής του στη Γη». «Πίστευε ότι την αγαπούσε. Και ότι ήταν Ρώσος κοσμοναύτης, όπως ισχυριζόταν. Και ότι πραγματικά χρειαζόταν χρήματα για να επιστρέψει στη Γη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό» γράφουν οι Japan Times για μία γυναίκα, 65 ετών, που έδωσε 4,4 εκατομμύρια γιεν, περίπου 30000 δολάρια απατεώνα του διαδικτύου. Ήταν στις 28 Ιουνίου όταν η 65χρονη γνώρισε διαδικτυακά τον αυτοαποκαλούμενο Ρώσο κοσμοναύτη, στο Instagram. Εκείνος της είπε ότι εργαζόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σύμφωνα με την αστυνομία της επαρχίας Σίγκα, αναφέρει το Gizmodo.

Ο «κοσμοναύτης» άρχισε να στέλνει μηνύματα στο θύμα του, μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Line, λέγοντάς της ότι ήθελε να ξεκινήσει μια νέα ζωή μαζί της στην Ιαπωνία, διατυμπανίζοντας την δήθεν αγάπη του για εκείνη. Σε ένα μήνυμα, έγραφε χαρακτηριστικά ότι το να της πει 1.000 φορές πως την αγαπά δεν ήταν αρκετό, και θα συνεχίσει να της το λέει. Κατάφερε να πείσει την 65χρονη ότι είναι ερωτευμένος μαζί της και της είπε ότι ήθελε να ζήσουν μαζί και πως το μόνο εμπόδιο ήταν τα έξοδα για την επιστροφή και την προσεδάφιση του πυραύλου που θα τον μετέφερε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στη Γη.

man in white dress shirt and black pants fishing on sea during sunset
Η 65χρονη του έστειλε τελικά τα λεφτά, σε πέντε δόσεις μεταξύ 19 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου

Οι εβδομάδες άρχισαν να περνούν και ο «κοσμοναύτης» δεν «προσγειωνόταν», ζητώντας ακόμα περισσότερα για την υποτιθέμενη επιστροφή του από το Διάστημα. Τότε η γυναίκα κατήγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία. «Επειδή ανέφερε το όνομα υπαρχόντων οργανισμών όπως η NASA και η JAXA (η Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης), τον πίστεψα”, ανέφερε στους αξιωματικούς.

Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη και άγνωστη παραμένει προς το παρόν η πραγματική ταυτότητα του απατεώνα. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός δεν λειτουργεί όπως ένα αεροδρόμιο, όπου πρέπει να κλείσετε ένα εισιτήριο για να επιστρέψετε στη Γη.
Διαστημικές υπηρεσίες όπως η NASA πληρώνουν περίπου 50-55 εκατομμύρια δολάρια για να φέρουν έναν από τους αστροναύτες της από τον ISS.

Πηγή: huffingtonpost
man in white dress shirt and brown pants sitting on brown grass field during daytime
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις