Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήξεις: Σπείρα χτυπούσε επιχειρήσεις σε Κηφισιά και Περιστέρι
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις: Σπείρα χτυπούσε επιχειρήσεις σε Κηφισιά και Περιστέρι

Διαρρήξεις: Πέταξαν το χρηματοκιβώτιο από το παράθυρο στον δρόμο και οι συνεργοί του το φόρτωσαν σε αυτοκίνητο.

Κοντά τρεις μήνες από το «μεγάλο κόλπο» σε γραφεία επιχείρησης στην Κηφισιά, απ όπου οι διαρρήκτες, με τρόπο κινηματογραφικό, διέφυγαν με λεία- μαμούθ, παίρνοντας μαζί τους και ένα χρηματοκιβώτιο, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας. Τουλάχιστον οι δύο από τους τρεις, που φαίνεται να πήραν μέρος στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της διάρρηξης, όπως και μιας άλλης, με μικρότερη «λεία» στο Περιστέρι. Όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, «το συνολικό ποσό, που αποκόμισε η συμμορία από τη δράση της υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ»! Οι δύο από τους τρεις δράστες, 21 και 23 ετών, συνελήφθησαν, αντίστοιχα, με επιχειρήσεις σε Αχαρνές και Μύκονο. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, κατά τα ίδια στοιχεία, 22χρονος ημεδαπός συνεργός τους.

«Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα», ανακοίνωσε η Αστυνομία «έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε καταστήματα στη Κηφισιά και στο Περιστέρι». Σε ό,τι αφορά τη διάρρηξη στην επιχείρηση της Κηφισιάς, συνέβη τη νύχτα της 21ης Απριλίου και αποκαλύφθηκε το πρωί της επομένης όταν οι εργαζόμενοι έφθασαν στα γραφεία για να αναλάβουν εργασία.

«Λεία» 600.000 ευρώ!

Τότε διαπιστώθηκε ότι ένας «θησαυρός» συνολικής αξίας 600.000 ευρώ είχε κάνει «φτερά» τη νύχτα, από τη δράση άγνωστων, τότε εισβολέων. Συγκεκριμένα δηλώθηκε στην Αστυνομία ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει 150.000 ευρώ σε μετρητά, 25 χρυσές λίρες, πανάκριβα ρολόγια, νομίσματα και τιμαλφή. Ο 65χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείας, είχε πει στους αστυνομικούς ότι οι διαρρήκτες, μπήκαν στην επιχείρησή του, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, από παράθυρο, που παραβίασαν. Στη συνέχεια, όπως διαπιστώθηκε και από την αυτοψία της Αστυνομίας, κινήθηκαν στο ισόγειο της εταιρίας, όπου διατηρεί κατάστημα και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το ποσό των 1.000 ευρώ.

Ξήλωσαν χρηματοκιβώτιο

Οι δράστες, δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς ανέβηκαν στον 1ο όροφο και ξήλωσαν ένα χρηματοκιβώτιο διαστάσεων 30×50 εκατοστών που ήταν… βιδωμένο στο πάτωμα. Το χρηματοκιβώτιο, το οποίο οι δράστες πέταξαν από το παράθυρο, σύμφωνα με τον επιχειρηματία περιείχε, όσα προαναφέρθηκαν. Κάτω από το παράθυρο περίμενε συνεργός τους, που ίσως και με τη βοήθεια άλλου ατόμου, φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο σε αυτοκίνητο και διέφυγαν. Οι κακοποιοί επιχείρησαν, πριν εγκαταλείψουν τον χώρο, να αφαιρέσουν ένα ακόμη χρηματοκιβώτιο από το πάτωμα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Για το πώς δρούσαν οι τρεις εμπλεκόμενη στην ομάδα, η Αστυνομία ανακοίνωσε:

Στόχοι καταστήματα

«Όπως προέκυψε από την έρευνα, από το Φεβρουάριο του 2022, είχε διαπιστωθεί η εγκληματική δράση των δύο συλληφθέντων, η οποίοι είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, η δράση της οποίας εκτείνονταν σε διαρρήξεις – κλοπές από καταστήματα σε περιοχές της Αττικής. Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, μετέβαιναν στα καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει, χρησιμοποιώντας τα επιχειρησιακά τους οχήματα και αφού παραβίαζαν με άγνωστο τρόπο την πρόσοψη ή κάποιο παράθυρο των καταστημάτων, εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν πλήθος τιμαλφών και χρηματικών ποσών.

Οργανωμένο σχέδιο

Επειδή τα καταστήματα βρίσκονταν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, με συνεχή κίνηση πεζών και οχημάτων, οι δράστες χρησιμοποιούσαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη. Το συνολικό ποσό που αποκόμισε η συμμορία από τη δράση της υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ. Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στους δράστες και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 38 φυσίγγια των 12 mm , 1 μαχαίρι, πλήθος κινητών τηλεφώνων, χρηματοκιβώτιο, σιδερολοστός και κλειδιά μοτοσυκλετών. Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί -2- περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε καταστήματα στη Κηφισιά και στο Περιστέρι. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις