Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 12χρονη Σεπόλια: Νέες συλλήψεις μέσα στην ημέρα
ΕΛΛΑΔΑ

12χρονη Σεπόλια: Νέες συλλήψεις μέσα στην ημέρα

12χρονη Σεπόλια: Η τριπλή παγίδα του Μίχου στο παιδί

Τρομοκρατημένη από τις διαστάσεις που έχει πάρει η υπόθεσή της είναι η 12χρονη στα Σεπόλια, που έχει πέσει θύμα βιασμών και σωματεμπορίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταφερθεί εναντίον της μητέρας και παρόλη τη σύλληψή της από την Αστυνομία φαίνεται να την προστατεύει. Από την άλλη οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 53χρονος έστησε τριπλή παγίδα στο παιδί. Ααρχικά κέρδισε την εμπιστοσύνη της 12χρονης, μετά της παρουσίασε το σκηνικό της φρίκης λες και ήταν παιχνίδι και στη συνέχεια χρησιμοποίησε τον φόβο, εκβιάζοντας το παιδί για να μη μιλήσει, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ρόλο σε όλο αυτό είχε και η μητέρα του παιδιού. Οι αστυνομικοί προσπαθούν, παράλληλα, να διαπιστώσουν τον ρόλο ενός άνδρα με το όνομα «Μιχάλης» στον οποίο έχει αναφερθεί η 12χρονη στις καταθέσεις της. Όπως έχει πει το κορίτσι αυτό ήταν το ένα από τα δύο πρόσωπα – το άλλο ήταν ο Ηλίας Μίχος – που έκλειναν τα ραντεβού και συνόδευαν το κορίτσι στις επαφές με τους βιαστές της.

Άμεσα αναμένονται πέντε νέα εντάλματα σύλληψης για άτομα που έχουν σχέση με την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα θα εκδοθούν τις επόμενες ώρες και μάλιστα θα εκτυλιχθούν πέντε ταυτόχρονες επιχειρήσεις με στόχο ισάριθμες συλλήψεις. Οι βιαστές, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οικογενειάρχες, με προφίλ υπεράνω υποψίας.

Ο ύποπτος ρόλος της μητέρας

Η συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης όσο και τα μηνύματα που αντάλλαξε η μητέρα με τη σύζυγο του 53χρονου πριν τις συλλήψεις αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η 37χρονη να εξέδιδε το παιδί πριν από τον Μίχο. Μαρτυρίες από τη γειτονιά κάνουν λόγο ότι η μητέρα, πριν από περίπου ένα χρόνο, συναντούσε άγνωστους άντρες στην περιοχή, έχοντας μαζί της την 12χρονη. Ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός πως η 37χρονη αν και γνωρίζε για τα μηνύματα που αντάλλασε η κόρη της με τον Μίχο δεν πήγαινε στην Αστυνομία να καταγγείλει τον 53χρονο. Αναγκάστηκε-επί της ουσίας-να το κάνει όταν η θεία της μικρής, η οποία εντόπισε τους διαλόγους με τον 53χρονο, την απείλησε πως θα πάει εκείνη στην Αστυνομία.

Χθες, η 37χρονη μητέρα οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας. Την ίδια ώρα, τα μηνύματα που φέρονται να έχουν ανταλλάξει η 37χρονη με τη σύζυγο του Μίχου από τις 3 έως τις 8 Σεπτεμβρίου είναι αποκαλυπτικά για όσα γνώριζε η μητέρα. Σε αυτά, η μητέρα της 12χρονης ζητούσε χρήματα από τη σύζυγο του Μίχου ώστε να μην προχωρήσει σε καταγγελία ενώ σε ένα διάλογο λέει χαρακτηριστικά: «Θα χρειαστώ 100 ευρώ σήμερα. Όπως βλέπεις δεν έχω προχωρήσει για την υπόθεση τίποτα. Το έχω παγώσει. Τουλάχιστον να με βοηθάς κι εσύ όμως όταν στο ζητάω και τώρα έχω πολύ καιρό να σου ζητήσω».

Υπό εξέταση και τα αδέρφια

Η στάση και η φερόμενη εμπλοκή της μητέρας στους βιασμούς της 12χρονης έχουν βάλει στο «κάδρο» των ερευνών και τα αδέλφια της 12χρονης. Τα παιδιά βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων και εξετάστηκαν προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί και αυτά κακοποίηση. Την ίδια ώρα, οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες εμφανίστηκαν αμετανόητοι στις απολογίες τους ρίχνοντας ευθύνες στο θύμα. Ο Ηλίας Μίχος φέρεται να είπε πως «γνώριζε την ηλικία της αλλά φαινόταν μεγαλύτερη». Ο 42χρονος, Γιάννης Σοφιανίδης, έκανε λόγο για συναίνεση της 12χρονης κατά τις σεξουαλικές επαφές ενώ υποστήριξε πως η ανήλικη «τον προκαλούσε και τον πίεζε να συνευρεθούν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις